divendres, 8 d’agost del 2008

SR. WALL-E

Avui s'estrena una de les pel·lícules més esperades d'aquest estiu, la novena meravella de Pixar: Wall-E.

Aquesta productora, pel·lícula a pel·lícula, sembla que toqui sostre a nivell de perfeccionament, però no, cada nova història és un retrobament amb el 7è. art, així, com ho sentiu!!.

'Ratatouille' (l'anterior pel·lícula) havia arribat a punts de perfecció tècnica, personatges, història i context impressionants ... i a jutjar per les crítiques de la nova -Wall-E- ho han tornat a fer: s'han superat!!!:
"Podría pasar décadas escribiendo, y aún así, no plasmaría lo que he visto, lo que he sentido, en lo que me he convertido"; "Fastuosa fábula, casi no posee diálogos, pero quien necesita de ello, cuando te enamora con hechos. Cuando la historia se fusiona bellamente con esa sublime animación y esa apoteósica música"; "¿Como puede una maquina pequeña emocionarme hasta las lágrimas, como ningún ser humano me emocionó en los ultimos 10 años?"; "Simplemente genial, una joya del género"....

A Pixar són uns genis, i punto!! Són capaços de captar l'atenció dels més petits/es de la casa i d'entretenir (i, a voltes, fer pensar) als/les més grans... com ja diguérem en alguna altra ocassió el que fa Pixar en els seus films és CREAR UNIVERSOS DE SIGNIFICAT -"¡qué fuerte me parece!", direu- però és que és així, jo penso que el que Pixar fa és cuidar tots els detalls per a que el que t'ensenyen sigui creïble gràcies a l'entorn sòlid que han elaborat. Ja sigui joguines que tenen vida (Toy Story, 1995; Toy Story2, 1999); insectes amb una vida interior i exterior molt intensa(Bichos, 1998); monstres amb molta humanitat (més que molts humans)(Monstruos, S.A., 2001); peixos més expressius que molts actors i moltes actrius (Buscando a Nemo, 2003); super-herois de la quotidianeïtat (Los Increíbles, 2004); cotxes que parlen i interactuen fins a fer-te oblidar que són només ferralla (Cars, 2006); ratolins i un París 'dibuixat i filmat' més real i fascinant del que és en realitat (Ratatouille, 2007)

... i encara n'han de venir més: UP (2009), Toy Story 3 (2010), John Carter (2012)....

Tot això, només parlant dels llargmetratges, ja que pel que respecta als curts han fet vertaderes filigranes que algun altre dia comentarem.... aquí teniu un dels seus primers curts, el que els proporcionà la lampareta que és el logo de la casa: Luxo, Jr. (1986) ... un encant!

Ells van obrir una porta a l'animació digital que ja no podem tancar... la màquina Pixar està en ple rendiment!!! ... preparem-nos per a donar la benvinguda a Wall-E

2 comentaris:

neska polita ha dit...

hola, ciutadà!!!

han anat a veure la peli amb la family? i als nostres defensors, que els ha agradat?

la recomana?

Ciutadà K ha dit...

Bonjour, Polita!!!

Missió Realitzada Satisfactòriament... vam veure Wall-E. Però tota la família, no, eh? El defensor petit no va venir: massa petit per a aquesta...A Biel i a la mare els va agradar...a mi EM VA ENCANTAR I ENTUSIASMAR..UNA OBRA MESTRA!!! (sí, efusiu i sense criteri)SUPER RECOMANABLE!!!

Quasibé porteu la tarjeta d'embarcament a la boca, no???

:)