dilluns, 14 de juny del 2010

ELS CINEMES ALAMO DRAFTHOUSE

·
Avui us vull parlar d'un tipus de sala de cinema molt especial. Tim i Karrie League el 1997 van obrir les portes d’un cinema: el Alamo Drafthouse (a Texas) amb la intenció de recuperar l’emoció d’anar al cinema. Certament, anar al cinema ja no és el que era, quan els primers espectadors d’aquest invent veieren l’Arribada del tren a l’estació dels germans Lumiére, el considerat film inaugural del 7è art, molts s’espantaren, es taparen els ulls i no pogueren amagar crits d'emoció i pànic. Evidentment, ja no anem al cinema amb aquesta expectativa però no fa massa anys (els nostres pares) anaven al cinema a passar la tarda i s’emportaven el menjar (literalment, l'olla de menjar) ... potser amb el 3D es torna a ‘recuperar’ aquella sensació de que anar al cinema podia ser quelcom més que veure només una peli.

El fundadors van començar amb una sala de cinema i ara ja són una cadena. I què tenen d’especial? D’entrada semblen una platea normal: les seves butaques, les seves cortines vermelles, però el primer tret diferencial és que davant de l’espectador tenen una taula amb una carta de menú i on poden posar el menjar i la beguda que els serveixin. Però allò innovador és la programació: reposicions dels clàssics dels ’80, cinema asiàtic, els Foleyvision (es projecta un film doblat en directe), els Pancake Shows (un grup d’humoristes destripen la peli que es projecta), Sing Along... (es pujar a l’escenarI i s’intepreten cançons del film projectat), Rolling Road Shows (allò més impressionant, es tracta de projectar films en el lloc on es desenvolupa l’acció, per exemple: Con la muerte en los talones en el mont Rushmore, El Resplandor a l’hotel Santley de Colorado, on es filmà; van anar a Almeria per a projectar La trilogia del dólar de Sergio Leone.... d’aquesta forma, la pel·lícula projectada és el de menys, ja no és el centre de l’espectacle.

El nostre objectiu és que l’espectador es vegi plenament immers en la pel·lícula”, afirma Tim League, amb aquest objectiu projectaren Tiburon amb l’audència dins de l’aigua mentres uns bucejadors es passegen pels seus peus; o Terremoto amb un subwoofer addicional de 50.000 wats de potència.

Els cinemes Alamo Drafthouse són una altra forma de veure cinema !!!


3 comentaris:

juanitoo ha dit...

Bon dia Ciutadà! Es molt interessant, podrien apendre algo els cinemes d'aqui...
Però d'on ha sortit el senyor de l'esquerra de la foto?

Ciutadà K ha dit...

Bon dia Juanitoo,
buf! estem lluny per aquí de tot això, eh? la idea -en si- és tope ianqui...

Per cert, el senyor de l'esquerra és una espectador tunejat per a l'ocassió... però és que la resta de la platea va igual!! (no sé quina peli devien estar mirant...)

Nur ha dit...

aixo es per a rics excentrics, no diu quan val una entrada?