dimecres, 16 de març del 2011

SR. PEP TORRENTS

(1943-2011)

Fa uns dies moria amb només 67 anys una de les veus més reconegudes del doblatge en català; Clint Eastwood, Charlton Heston, Al Pacino, Anthony Hopkins, Michael Caine o Gary Cooper ens parlen en català gràcies a la feina del sr. Pep Torrents.
·
El sr. Josep Torrents Garcia, conegut com a Pep Torrents, va nèixer a Sabadell. Quan tenia 18 anys va participar en una companyia de teatre infantil amb Mercè Sampietro i Carme Conesa durant 3 ó 4 anys. L'any 1968 debuta com a actor a La Cova del Drac en espectacles musicals de cabaret literari, en el grup 'Ca-barret', juntament amb Carme Sansa (amb la que estigué lligat sentimentalment i fou la gran amiga de la seva vida). Els seus inicis foren principalment teatrals, destacant Ronda de mort a Sinera de Salvador Espriu (1973). En aquella època estigué vinculat -dins de l'òrgan directiu- a l'assemblea d'actors i director del Grec-76.
·
El sr. Torrents fou actor de teatre, televisió i cinema, la seva vessant més coneguda i popular tot i no haver interpretat cap paper com a protagonista absolut; la seva feina menys visible -i més rellevant- ha estat com a director i actor de doblatge. Va inciar la seva feina com a doblador l'any 1983 i no l'abandonà.... a la llista d'actors que els donà veu en català podem afegir: Charles Bronson, Frank Sinatra o Paul Newman.
·
Amb l'esclat dels culebrots en català de TV3, i com feren molts actors i actrius de doblatge, donà el salt a la televisió. Va participar a Poblenou, Nissaga de poder o El cor de la ciutat. Alternà aquesta feina amb la teatral a: Mort de dama, Timón de Atenas, Hamlet, El Cafè de la Marina, El misàntrop, Macbeth, Molt soroll per no res o Rock'n'roll.
·
La seva era una presència discreta, silenciosa, calmada, pacient, sense histrionismes ni sobreinterpretacions, natural... el sr. Torrents ens aportava professionalitat, solidesa i classe.. el sr. Torrents era un senyor amb classe!!.
·

2 comentaris:

Nur ha dit...

ohhhhhhhhhh quina peneta!!!!

Ciutadà K ha dit...

sí....

:(