dimarts, 1 de març del 2016

PREMIS OSCAR 2016


La matinada del diumenge va tenir lloc la 88ena. gala dels Oscar en el Dolby Theatre. Una gala, com ja va sent un habitual, marcada per diferents reivindicacions: el hastag i boicot #oscarsowhite, pels llaços marrons per l'absència de nominats llatins i la polsera 'enough' en protesta per les víctimes de les armes de foc als EEUU. Com si es tractés d'una compensació, el mestre de cerimònia tornava a ser Chris Rock (vestit de blanc) que basà el seu monòleg d'inici en el tema de la subrepresentació de la comunitat negra. Una gala que també estigué marcada per la polèmica de no deixar cantar -una de les cançons nominades- a la primera persona transsexual nominada als Oscar: Anohni, per raons de "manca de temps" (ai, Acadèmia rància...)

Uns Oscar que tenien els al·licients de veure coronat a Leonardo DiCaprio, de l'enfrontament dels mestres Williams & Morricone -amb 87 i 84 anys, respectivament-, del reconeixement a Stallone i de la repetició de premis, un altre any, al mexicà Alejandro González-Iñárritu.

Els premis honorífics foren pes a les veteranes Gena Rowlands i Debbie Reynolds (que no pogué estar a la gala).

I en quant a les pelis més premiades, la gran guanyadora fou Mad Max: Fury road, amb 6 premis de les 10 nominacions (tots els premis de caire tècnic); El Renacido, amb 3 premis de les 12 nominacions, però amb alguns dels premis més importants: Director, actor i fotografia; Spotlight, amb només 2 premis (de les 6 nominacions) però amb el premi gros de millor pel·lícula i millor guió original. Les grans perdedores: The Martian, La gran apuesta, Joy o Star Wars: el despertar de la fuerza.

Petites sorpreses com el premi a millor actriu secundària per a Alicia Vikander (ens té enamorats, aquesta noia) i un rècord: el 3 Oscar consecutiu per a Emmanuel Lubezki com a director de fotografia de El Renacido, els anteriors: Gravity i Birdman.

En quant a la quiniela, he aconseguit un 46% d'encerts (lluny del 58% de l'any passat). Aquí teniu la relació de premis.

- Pel·lícula: Spotlight
- Director: Alejandro González-Iñárritu (El renacido)
- Actor: Leonardo DiCpario (El renacido)
- Actriu: Brie Larson (la Habitación)
- Actor secundari: Mark Rylance (El puente de los espías)
- Actriu secundària: Alicia Vikander (La chica danesa)
- Guió original: Spotlight
- Guió adaptat: la gran apuesta
- Film animació: Inside out
- Pel·lícula estrangera: El hijo de Saul
- Documental llargmetratge: Amy
- Documental curtmetratge: A Girl in the river: The price of Forgiveness-
- Curtmetratge: Stutterer
- Curtmetratge animat: Historia de un oso
- Banda sonora original: Los odiosos ocho, Ennio Morricone
- Canción original: Writing's on the Wall
- Edició so: Mad Max: Fury Road
- So: Mad Max: Fury Road
- Disseny producció: Mad Max: Fury Road
- Fotografia: El renacido, Emmanuel Lubezki
- Maquillatge i Perruqueria: Mad Max: Fury road
- Vestuari: Mad Max: Fury road
- Muntatge: Mad Max: Fury road
- Efectes visuals: Ex machina



2 comentaris:

  1. Encertar la peli d'animació no era massa complicat.

    El què m'ha sorprès es que Star Wars no s'hagi emportat cap premi tècnic, ni tan sols els efectes especials, en serio millors efectes visuals Ex machina? abans que Star Wars?

    ResponElimina
  2. Bueno, sr.Pons, ja sap que el criteri de l'Acadèmia no és precisament una meravella de coherent ni sensat ... però, tot i això, li he de dir que sovint es premia aquells efectes que estan més ben integrats en la història, que poden passar, fins i tot,desapercebuts i ex-machino això ho té i molt!

    Star Wars ja tindrà ocasió de guanyar-ne en els capitols VIII i IX, com li passà als Señor de los Anillos

    ResponElimina