Que la Intel·ligència Artificial està impregnant la nostra vida quotidiana ja fa anys que és així, potser ara ho estem veient més evident o potser ara el ciutadà en pot interactuar i descobrir tot allò que pot arribar a generar... en un context com aquest es situa la sèrie que hem pescat (i devorat en pocs dies): 'Manual de la vida salvaje' que podeu trobar a la plataforma Filmin.
La pregunta que impregna la sèrie és contundent: si tinguessis l'oportunitat de parlar amb alguna de les persones que estimes i que s'han mort, voldries fer-ho? La sèrie ens mostra com una empresa crea una app per a que, amb la recollida prèvia de materials audiovisuals del difunt i converses de whats, puguis tenir via xatbot una conversa amb aquella persona que tant estimes i ella et respondrà utilitzant paraules i frases característiques de la seva personalitat, creant en l'interlocutor una sensació -gairebé- real de conversa.
L'argument és com un capítol de Black Mirror allargat en forma de sèrie (de fet, hi ha una capítol d'aquesta sèrie que tracta aquesta qüestió). La sèrie, de només 6 capítols, és l'adaptació de la novel·la de Jean-Phillippe Baril Guérard en la que un emprenedor -Kevin Bédard- del sector de les tecnologies vol consolar a una coneguda de la pérdua de forma sobtada d'un amic oferint-li la possibilitat de poder parlar amb ell mitjançant una app. Allò interessant de la sèrie, a banda del fet emotiu de l'impacte de veure com familiars dialoguen amb persones que ja no estan com si estiguessin parlant amb ells realment és l'emergència d'una possibilitat de negoci mitjançant una startup que reflexa el sistema capitalista en el que estem immersos. Durant els 6 capítols es succeeixen les traïcions, espionatges i ofertes milionàries per a comprar el negoci però, sobretot, es planteja el dubte moral d'utilitzar la vida de persones mortes per a fer negoci.
Actualment, ja existeix empreses i dispositius reals que ofereixen aquest servei: HereAfter, Re:memory, StoryFile, Eterni.me i molta gent considera que arribarà un moment que haurem de deixar escrit si volem que siguin utilitzades les nostres dades que tenim escampades per a les xarxes per a finalitats com les que aquestes sèries ens planteja.
Una sèrie interessant i molt recomanable.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada