dimecres, 11 de juliol del 2018

HOMENATGES PER ALS ANIMALS MORTS EN LES GUERRES


Resultat d'imatges de animals in war david backhouse hyde parkQue cada cop hi ha més sensibilitat envers la vida animal és innegable; que encara ens queda un graaaaan camí per a fer, doncs també, perquè mentre continuem veient els correbous en bona part del territori ebrenc significa que encara no hem arribar al nivell de consciència suficient com a per a entendre que gaudir amb el sofriment aliè (sigui humà o no) és aberrant.
En diferents països del món van un pas per davant de nosaltres (sobretot en el món anglosaxó) i erigeixen monuments i posen nom a carrers en honor als animals que van 'servir' en les diferents Guerres Mundials. A Hyde Park, a Londres,  per exemple, l'any 2004 l'artista David Backhouse va erigir una obra sota el títol de 'No van tenir opció' en la que dos animals carregats estan a punt d'entrar per una escletxa en un mur, com a pas de la guerra a la llibertat. És una obra amb doble objectiu: d'una banda, de reconèixer l'acció de suport i ajuda que aquests animals de càrrega van proporcionar als éssers humans en el combat bèlic; de l'altra, fer evident que estan sota el domini del poder humà, per això, vulguessin o no, van haver de posar en joc la seva vida per tal de servir-nos

Resultat d'imatges de homenaje animales en lasegunda guerra mundialA París, la fundació 30 milions d'Amics i l'Associació París Animals Zoopolis han demanat formalment a l'alcaldesa de la ciutat que s'erigeixi un monument amb la mateixa finalitat que el comentat a Hyde Park. 

Durant la Primera Guerra Mundial uns 11 milions d'èquids (cavalls, ases, muls), entre 200.000 i 250.000 coloms fent de missatgers o uns 100.000 gossos van donar suport a les tropes i la societat civil durant el combat. 

De moment, però, sembla que dirigents de més d'un districte de París no ho veu amb bons ulls, ja que pensa que és degradar el respecte cap als soldats... consideren que fer servir les mateixes formes d'homenatge a un cavall que a un combatent ésser humà és un despropòsit.

Decididament, a Londres, ens porten 2 passes d'avantatge a l'hora d'entendre que tinguin potes o plomes mereixen tan respecte com els que anem a dues cames ... feina ens queda !!


1 comentari:

Sergi ha dit...

Estem en una època en la qual es desperten moltes consciències, i això està molt bé. Però això només és un reflex de com de malament ho fèiem abans.