dijous, 4 de juny del 2020

LA SRA. ROSALIA I LA SRA. BJORK EN EL NOU DISC DE LA SRA. ARCA

Björk y Rosalía participan en el nuevo disco de Arca

'Dios los cría y ellos se juntan'... una frase que descriu molt bé el punt de trobada de personalitats arriscades i trencadores com Bjork-Rosalía-Arca. Alejandra Ghersi, coneguda artísticament per Arca, nascuda a Veneçuela però resident a Barcelona, ha creat molta expectació al voltant del seu nou treball discogràfic KiCk I, que es publicarà el proper 26 de juny i en el que hi participen l'islandesa i la de Sant Esteve de Ses Rovires, entre altres col·laboracions.

Arca havia participat en la producció dels 2 darrers disc de Björk: Vulnicura i UtopiaAfterwards és la cançó en la que participa Björk, en el nou disc d'Arca, i en la que s'inclou uns versos del poema Anoche cuando dormía del poeta Antonio Machado, concretament: "Anoche cuando dormía/ soñé, ¡bendita illusión!, que una colmena tenía/ dentro de mi corazón; / y las doradas abejas / iban fabricando en él, / con las amarguras viejas / blanca cera y dulce miel". Sembla ser que la idea de cantar-les en espanyol fou de la mateixa islandesa i que, a més, va demanar ajuda la sra. Rosalía per a que l'ajudés en la pronunciació. És el primer cop en la seva carrera que la sr. Björk canta alguna cosa en espanyol. Tot i la pronunciació forçada del castellà, Afterwards sona com una cançó de Björk embolcallada, sobretot cap al final de la peça, per les atmosferes més fosques d'Arca.

La cançó de Rosalía a KiCk I és KLK (pronunciada Keloké), òbviament d'estil pròxim al de la veneçolana: electrònica dark i punt reggaeton, res a veure amb l'estil de la creadora de El mal querer. Es tracta d'una de les cançons més ballables de KiCk I: el ritme llatí s'imposa tot el minutatge.

Arca ha declarat que li haguès encantat incloure algun tema cantat per les tres, però les agendes respectives ho dificultava; tot i que no descarta que algun dia  aquesta col·laboració a tres veus sigui una realitat. 

De moment, esperarem la publicacio del disc, que després d'escoltar-lo, ja us dic jo que és un bon disc! Del disc i d'Arca en parlarem un altre dia ...



2 comentaris:

Sergi ha dit...

Björk cantant en castellà, això ho he de sentir! Ara que, demanar ajuda a la Rosalia per la pronunciació... mmm, que s'hagués buscat una altra excusa si la volia conèixer, eh...

Ciutadà K ha dit...

si no pots aguantar-te fins que surt el disc et puc enviar la cançó per mail ...

l'excusa per conèixer a Rosalía és bona, xeic ... a mi no em funcionaria jejejeje