Aprofitant l'avinantesa 'muppetiana' us mostro una petita troballa, una web on es dediquen a reconstruir cartells de pel·lícules per a que siguin interpretades pels personatges dels Teleñecos... n'hi ha de, realment, molts ingenyiosos... aquí en teniu una selecció
dimarts, 30 de setembre del 2008
SR. KERMIT LOVE
dilluns, 29 de setembre del 2008
pre-SITGES'08 (2): LA 'ZOMBIE WALK'
La marcha de los muertos vivientes comenzará a las 19h en el Edificio Miramar de Sitges, con el pistoletazo de salida del director George A. Romero, presente en el festival por la conmemoración del 40 aniversario de su película emblemática La noche de los muertos vivientes. El recorrido se desarrollará por las principales calles del centro de Sitges y acabará en el Paseo de la Ribera, con un concierto gratuito (21h) con los grupos Motorzombis, Dulcamara, Eyaculación Post Mortem, Secret Army, Brioles y Los Tiki Phantoms.
2. Ten en cuenta los buenos modales de un zombie: gruñidos, gemidos, quejidos, incluso aullidos (si eres un hombre lobo zombie) son imprescindibles. "Los buenos zombies no rompen cristales".
3. No olvides impregnar tu cuerpo con sangre: en tu boca, en tu cuello,... y mejor si es sangre ajena.
4. Camina como un verdadero zombie, arrastrando las piernas y pidiendo cerebros.
5. Sigue a nuestros guías y no te desvíes, el gran festín está al final del recorrido.6. A las 19h George A. Romero dará el pistoletazo de salida, colócate detrás de él y no le toques.
7. Si no vienes zombificado dirígete a la zona Brigadoon (Edificio Miramar) y nuestros expertos maquilladores te dejarán como a un verdadero zombie a partir de las 12h del mediodía.
8. Una vez en la playa, la fiesta continua en el mejor zombie concierto de la tierra de los muertos vivientes."
SR. PAUL NEWMAN
divendres, 26 de setembre del 2008
LOVES LA SRTA. JOHANSON A ROBERT SMITH????
dijous, 25 de setembre del 2008
DE VIDA CINEFAGA (1): EXCURSIO A SITGES'08!!!
Sinopsis:
Algo más que un simple ‘amado’, Saawariya hace referencia a una sensación de ‘perpetuo enamoramiento’, justo el estado en que se encuentra Sakina, una hermosa joven que espera en el puente la vuelta de su primer amor, y Raj, un músico que bebe los vientos por ella. Ambos compartirán cuatro noches en una ciudad que sólo Bollywood puede materializar, un rincón de ensueño, que entrecruza arquitecturas orientales con los neones de Broadway y en la que los monzones pueden dejar paso a una romántica nevada. El argumento de ‘Noches blancas’ de Dostoievski y la visión artística de Sanjay Leela Banshali. La música del amor.
CITY OF EMBER realizada por Gil Kenan
Gala Clausura (11/10/08 - 19:45 Auditori Melià)
Sinopsis:
La ciudad de Ember se construyó bajo la tierra para proteger a la humanidad. Sus habitantes viven tranquilamente, están perfectamente abastecidos y cuentan con la luz artificial de las farolas. Cuando la electricidad empieza a flaquear y los alimentos ya no son tan fáciles de conseguir, salta la alarma. ¿Cómo pueden solucionarlo? Es más, ¿existe alguna salida de Ember? Una niña mensajera y su amigo Doon serán los primeros en ofrecer respuestas a estos interrogantes. Basada en la novela del mismo título, City of Ember sumergirá tanto a niños como a adultos en un mar de trepidantes aventuras.
Cuando el arte se mezcla con el suspense lo que sale son películas como esta: poderosas en lo visual, arrolladoras en su argumento y tensas hasta la médula. Willem Dafoe encarna a un policía testarudo que debe investigar una serie de asesinatos en una Nueva York tan oscura como la ciudad de Seven. Como en aquella cinta de David Fincher, la pista para descifrar las muertes es de altos vuelos: la respuesta está en la técnica pictórica de la anamorfosis, que juega con la perspectiva y deforma las figuras. Anamorph desprende estilismo por todos los costados: desde su atractiva forma hasta su contenido sobre la historia del arte.
PRIME TIME realizada por Luis Calvo Ramos
Oficial Fantàstic Largos en competición (11/10/08 - 15:00 Cine Retiro)
Sinopsis:
Elena, nerviosa y cansada por un difícil día de trabajo, riñe con su pareja al volver a casa por la noche. La discusión va subiendo de tono y culmina con la irrupción de un grupo de hombres uniformados que secuestran a Elena y la sedan. Se despierta en un espacio de acero y cristal junto a Jaime y cinco individuos más. Forman parte de un nuevo concurso, en el que el público va a decidir quién de estas personas, con un crimen por el que no han pagado, es el ganador. Una nueva vuelta de tuerca al diabólico mundo de la televisión que ofrece a los concursantes el mejor premio jamás concedido en la pequeña pantalla.
Ramayana: epopeya hindú en torno al dios Rama, cuya esposa Sita fue raptada hasta que él la salvó con la ayuda de unos monos. Sita Sings the Blues: la historia de Nina, una mujer moderna cuyo marido la abandona vía e-mail, contada en paralelo a la leyenda de Sita. Esta colorista y emotiva cinta de animación combina distintos artes del 2D para narrar sendos relatos separados por el tiempo y unidos por un parecido. Un musical en el que monos voladores, dioses y una artista con el corazón roto se mueven al ritmo jazzístico de baladas de los años veinte.
Sesión Especial (11/10/08 - 18:45 Sala Tramuntana)
Sinopsis:
Con luna llena en el séptimo mes lunar, las puertas del infierno se abren y los espíritus quedan libres entre los vivos. Este dicho se convertirá en una pesadilla para una pareja recién casada que viaja a China para conocer a los padres de él y que se pierde en el campo en plena noche. Si alguien se quedó con la duda de saber quién aportó qué en El proyecto de la bruja de Blair, esta edición del festival puede ofrecer una respuesta. Eduardo Sanchez filma una película completamente nocturna, con una cámara frenética y pegada a los rostros con un aviso para recién casados: no combinar la luna de miel con la séptima luna.
Apa, doncs, ja pot començar la tria....
dimarts, 23 de setembre del 2008
SRA. 'TELERREALITAT'
·
Com ja sabeu, aquest invent va 'venir' dels EEUU (¡cómo no!) i la MTV, amb el programa 'Real World' -l'any 1992- van ser els primers en 'tancar' persones anònimes tot mostrant i analitzant la dinàmica que s'hi produïa.... Des d'aquell any, els 'realities' han canviat molt, potser a les nostres teles, no tant, però 'fora' s'està arribant a extrems.... terribles!. Tot sabem que mirar fora de casa a voltes t'ajuda per a saber fins a on podem arribar o per a confirmar que, en breve, allò estarà entre nosaltres ... Així, doncs, pel que respecta a l'avanç (parlar d'evolució és agossarat!) dels realities a l'MTV, un dels darrers realities d'èxit és Punk'd (iniciat el 2003),un programa en el que feien bromes a famosos i les filmaven en càmara oculta... sí, un 'Inocente, Inocente' a la ianqui. Les primeres bromes eren suaus però es feren més i més agressives fins que van arribar a simular un embargament a casa del famós per impagat a Hisenda o simular el segrest d'un fill... com diu els anuncis del programa: "Punk'd fa patir a les estrelles per a que gaudeixi l'espectador"...sí, fort, fort!!
Us deixo amb una graciosa caricatura de la Milà.... heu d'escoltar la lletra.... no té preu!!
dilluns, 22 de setembre del 2008
SR. WALL-E, EL ROMANTIC
divendres, 19 de setembre del 2008
SR. ZAZOU
·
Darrerament la seva feina estigué lligada a les BSO, afegint el seu acompanyament musicla (generalment amb base electrònica) a films clàssics com La passió de Joan d’Arc (de Dreyer) o Nanook, l’esquimal (de Flaherty) ....
·
La seva trajectòria com a productor musical l’apropà a un altre mestre del mestissatge i la música ètnica: Peter Gabriel i el seu segell Real World. Zazou produí, per exemple, a Carlos Núñez (sí, el de la gaita!).
·
Músic innovador, arriscat ... imprescindible. Descobrim-lo!!!
dijous, 18 de setembre del 2008
DONOSTIA FESTIVAL'08
Què trobeu? Hi anem??? ....
.... amenitzant la visita amb unes tapetes .... mmmmhhhh!!!
pre-SITGES'08 (1): ESCALFANT MOTORS!!
Aquest any arriba a la ‘crisis dels 40’, aquest any toca l’edició número 41 ....
·
El Ciutadà K ha instaurat la tradició familiar d’anar cada any al Festival... i el visitem des de l’any 1990 (ja fa 18 anys!!! Buf, ens fem grans...) ... hi ha gent que fa el Camí de Santiago o va cap a la Meca.... i nosaltres fem romeria cap al Sitges Festival !!
·
D’ell n’anirem parlant, això és una avançament del que ens oferirà el Festival aquest any....
·
El Sitges’08 ve carregat de diversos aniversaris: 40 anys de La Noche de los Muertos Vivientes; 75 anys de King Kong i, sobretot, els 40 anys de 2001: Odisea del Espacio, que és el leitmotiv del festival d’aquest any i en el que s’entregarà al seu director, Stanley Kubrick, el Gran Premi Sitges’08; bé, a ell directament, no, que al cel sigui, se li entregarà a la seva muller....
·
El convidats d’honor d’aquest any són els eterns i genials Monty Phyton i s’entregaran les Màquines del Temps (premi de reconeixement) a Abel Ferrara, John Carpenter i Charlie Kaufman.
·
L’encarregat d’inaugurar el festival serà Alexandre Aja i la seva esperada nova pel·lícula Mirrors, després d’ensenyar-nos el que sap fer a Haute Tension (2003)(vista també a Sitges) i el bon remake de Las Colinas tienen ojos (2006) .... s’espera, doncs, una bona ració de cinema per a estòmacs poc delicats per a obrir el Festival....
·
Altres perles esperades, desitjades i perseguides són, per exemple el nou treball de Brad Anderson (el de Session 9 i el Maquinista): Transsiberian; el debut del guionista ‘marcià’ (amic d’altres marcians com Wes Anderson o Spike Jonze) Michael Kaufman: Synecdoche (estrenada i poc aplaudida a Cannes’08, però) i l’etiquetada com a la pel·lícula més extrema mai filmada (¡toma ya!) -del quasibé debutant- Pascal Laugier: Martyrs.
·
Sí, sí, sí... tenim moltes ganes de Sitges... qui s’apunta????
dimecres, 17 de setembre del 2008
DE VIDA (5): POLITES, CAVALLERS I 'CABALLITOS'
Qui s'ho està passant millor???
dimarts, 16 de setembre del 2008
SRA. APOCALIPSIS (2ona. PART)
En el cinema corren aires d'apocalipsis, ja ho vam comentar fa uns dies, per això, he volgut continuar aquell 'post' i parlar-vos d'un altre film; en aquest cas, es tracta d'un documental: The Bridge (2006), relacionat -sense intencionalitat previa... suposo- amb el darrer treball de Shyamalan (El Incidente). Sí, ho heu endevinat, el documental en qüestió ens parla del suïcidi.
Es tracta d'un documental que -per la temàtica- ha anat acompanyat per la polèmica des de la seva estrena. De fet, el pont al que es refereix el títol es tracta d'un dels més famosos del món: el Golden Gate de San Francisco, i no només per la seva indiscutible bellesa (centre de tantes pelis i anuncis) sinó perquè es tracta del lloc on més persones han intentat (alguns/es aconseguit) treure's la vida... Des de l'any que es va construir (1937) fins al 2006 s'han comptabilitzat 1.200 precipitacions des dels seus 70 metres d'alçada.... per a continuar amb les xifres, heu de saber que la velocitat que assoleix una persona des d'aquesta alçada és de 120 km/hora i tarda entre 4 i 7 segons en xocar contra l'aigua..... sí, mal rotllo!
Si és que hi ha directors de cinema per a tot! ... en aquest cas, el sr. Steel llegí al The New Yorker un article sobre l'atracció que el pont de San Francisco exercia en els suïcides i no es treia del cap el quadre de Pieter Brueghel Paisaje con la caída de Ícaro en la que es veu aquell que volà massa a prop del sol caient a l'aigua (us l'he marcat amb vermell perquè sembla 'on és Wally?' aquest quadre).... el resultat d'aquests dos inputs fou un documental on -a més de parlar-nos de l'arquitectura del pont- es col·locaren diferents càmares i gravaren hores i hores per obtenir el suïcidi de 19 persones de les 24 que hi haguren en un any... sí, suïcidi en viu i en directe... com us podeu imaginar, les crítiques morals porten temps caient sobre el Sr. Steel....
El director es defensa dient que volia "rodar una película sobre el alma humana en crisis, una película que muestre pero que no juzgue. Quiero abrir los ojos de la gente", per aquest motiu amb la intenció d'anar més enllà d'allò merament morbós -a lo 'snuff movie'-, el director, entrevistà a familiars i amics/gues dels suïcides per donar més informació i possibilitat de comprensió del fenòmen...
Els comentaris crítics, ja els podeu imaginar: ¿sabien els familiars que Steel havia gravat la mort dels seus ésser estimats? (ell afirma que sí, òbviament); ¿podien haver salvat o evitat el suïcidi d'aquelles persones que passejant durant força estona pel pont (com es veu en el film) es decidien a saltar? (el director diu que no hi havia res que fes pensar que es tirarien, s'acostaven a la barana i saltaven); ¿ens pot ensenyar alguna cosa el fet de mostrant-s'ho? (el director afirma que es tracta de trencar un tabú molt silenció, el del suïcidi)....
El film un cop vist (gràcies, Tete guapo!!!) desperta moltes qüestions: ¿què fa que quasibé tota la gent que es suïcida al Golden Gate ho faci de dia? ¿sabíeu que el suïcidi causa més morts que els conflictes bèlics, el sida i els accidents de trànsit junts?...
Sí, sí, mal rotllo, molt mal rotllo.... bon diaaaaaaaa!!!!