Estem parlant de la representació gràfica de les idees. No és cap idea nova. Fa segles que va. El gran salt, però, s'ha produit amb l'entrada en el món digital i la facilitat de crear i modificar imatges amb qualsevol eina bàsica de tractament d'imatges.
Centrant l'infografia en el Cinema el dissenyador gràfic Matteo Civaschi ens aporta quelcom innovador. Ho va fer fa uns 3 anys amb el llibre Cinegràfics, en el que expressava de forma gràfica i sintetitzada l'argument d'un grapat de films i dades sobre diferents vessants del món del Cinema. Fa un parell d'anys arribava Minimal Film. El universo del cine reinterpretado gráficamente. Pren la mateixa idea de partida que el seu llibre anterior -representar el cinema en gràfics- però ho porta més enllà: ara es tracta d'anar a l'essència de l'univers visual del film en qüestió. Trobar aquell element mínim que ens permeti accedir a tot l'imaginari del film o films escollits.
Com podeu veure, no sempre destaca allò popularment destacable, explotat en el cartell oficial promocional del film, sinó que sovint ens ressalta detalls menys vistosos però molt rellevants en la trama del film. La tendència cap a la representació més minimalista el porta a l'ús de figures geomètriques i colors bàsics.
Encantador de tan senzil...
2 comentaris:
M'encanta quan un petit detall pot evocar-te tota una pel·lícula. M'agradaria saber si sóc capaç d'endevinar-la mirant només la infografia, sense que hi hagi el nom. El que està clar és que, sabent quina és, hi veus perfectament a què es refereix. La de Star Wars no l'entenc, això és cert... no en sóc fan...
Certament, el que dius és cert, la de Matrix sense saber que és Matrix és impossible endevinar-la... en qualsevol cas, tampoc l'endevinalla és la intenció de l'artista sinó ser capaç de minimitzar el contingut de la peli.
La d'Star Wars són les espases làser en tan d'encert que surten la doble i la que té el mànec en creu de dos 'villanos' de la saga... ben trobat
Publica un comentari a l'entrada