divendres, 27 de juny del 2008

SR. STAN WINSTON

·
(1946-2008)

Fa unes dies va morir Stan Winston, el seu nom potser no ens diu massa cosa, però estem parlant d'un imprescindible del cinema, d'aquells que sempre estan darrera de la càmera però que la seva tasca és bàsica per a que una pel·lícula funcioni.

El Sr. Winston s'especialitzà en efectes especials i maquillatge, ells s'encarregà de que molts monstres i criatures del cinema semblessin més humanes (feina difícil) i realistes (feina encara més difícil)... El cinema Fantàstic i de Ciència-Ficció li deu moltes coses a aquest senyor... Ha col·laborat amb els grans directors del gènere, com: James Cameron, Tim Burton o Steven Spielberg.

Del seu estudi sortiren, per exemple: La Cosa (1982), Terminator (1984), Aliens (1986, guanyà 1 Oscar pels Efectes Especials), Predator (1987), Edward Scissorhands (1990), Terminator 2 (1991, guanyà 2 Oscar: Maquillatge i Efectes Especials), Batman Returns (1992, el genial aspecte de Pingüí és obra seva), Jurassic Park (1993, guanyà l'Oscar Efectes Especials), Artificial Intelligence: AI (2001), Big Fish (2003), Iron Man (2008).
Si bé no es tracta del millor en la seva feina, sí que es va llaurar una carrera per a ser el més popular i que les seves criatures deixessin empremta... i ho aconseguí!!!.

1 comentari:

neska polita ha dit...

bon dia a can ciutadà!

quina pena la mort d’aquest senyor, per la foto podríem dir que era simpàtic, no?

l’altre dia vam anar a veure “iron man” amb la pati. quin tip de riure!!! m’encanta el robert downey jr. suposo que aquest senyor li va fer l’armadura, no? que guapo i que estilitzat. i que mariquita quan es posa en pose de sortir propulsat. em va encantar taaaaant!

:-)