divendres, 4 de juliol del 2008

SR. ASTOR PIAZZOLLA
















·
·
Astor Pantaleon Piazzolla (1921) va morir un dia com avui, 4 de juliol, de 1992. Bandoneista i Compositor Argentí. Innovador del tango. Reinventor del tango. Criticat pels 'conservadors'.
Ell responia que feia "música contemporània de Buenos Aires".
Ella atacava dient:
"Si, es cierto, soy un enemigo del tango; pero del tango como ellos lo entienden. Ellos siguen creyendo en el compadrito, yo no. Creen en el farolito, yo no. Si todo ha cambiado, también debe cambiar la música de Buenos Aires. Somos muchos los que queremos cambiar el tango, pero estos señores que me atacan no lo entienden ni lo van a entender jamás. Yo voy a seguir adelante, a pesar de ellos."
Astor Piazzolla, Revista Antena,
Buenos Aires, 1954

Aquí teniu el tango "Fuga y Misterio" (d'Astor Piazzolla) ... (Sí, ens agrada el tango!!!)

·

I aprofitant la ocassió, aquí tenim un descendent, el Marcelo Mercadante (Buenos Aires, 1969) ... aquest jove segueix l'estela Piazzolla, bandeonista com ell. Es tracta d'un xicot inquiet dins del 'nou' tango... que en aquest època postmoderna, eclèctica i fussionadora està millor vist que quan ho intentà el pobre Piazzolla. Ha creat o participat en diversos grups musicals: Trio Argentino de Tango, Cuarteto Araca, Quinteto Sur, Marcelo Mercadante Trio, Quinteto Porteño ... i moltes col·laboracions: Ismael Serrano, Joan Manuel Serrat, Pasio Vega, Los Sabadeños, Miguel Poveda (i el seu Desglaç), Maria del Mar Bonet, Martirio ... Ha gravat 5 LP, el darrer: Suburbios del Alma (2007) ... aquest noi arribarà molt lluny (eh, angelet??) ... El Ciutadà K el gaudí fa uns anys al Jamboree... genial!

Però per acabar... tornem a Piazzolla, que, possiblement l'art musical d'en Mercadante, sense el Mestre, no hagués existit.... aquí teniu una de les peces més emotives del 'nou tango' de Piazzolla 'Adios Nonino' cançó 'sentida' per la mort del seu pare... En aquest video podeu veure a Piazzolla tocant el bandoneó i una orquestra simfònica acompanyant-lo.... preciós!!!!
·

3 comentaris:

Anònim ha dit...

un cop més, no puc comentar res sobre el post. no conec aquest senyor, i ara no el puc sentir.

què és aquesta nova prestació que tenim al marge superior esquerre, ciutadà?

BON DIA!!!

Ciutadà K ha dit...

Molt bon dia, senyoreta !!!
Com va anar el 'cap de'??... un cap de setmana del més estricte tancament monàstic, eh??..ejem, ejem...

Crec que estarem un mica solets, en aquesta immensitat cibernàutica... Polita, en ha deixat....

Bon moment per a conèixer al gran Piazzolla i al Mercadente, t'interessa el tango, o què???

(el tema aplicació nova del marge esquerre olblidi-la...experiments del Ciutadà K....)

El que està guapo és Biel, eh???

Anònim ha dit...

la polita ha reaparegut, iuhuuu!!!! el sergio dalma m'ha instal·lat l'assunto però encara no m'ha explicat com va, així que fins demà al matí funciono com fins ara...

icrec que, hecha la ley, hecha la trampa... el dani i jo som més llestos que el hambre i hem trobat la manera de... bueno, de mantenir-nos actius... hehe.

:-P