divendres, 10 d’octubre del 2008

SITGES'08 (1): WELCOME TO TEASERLAND !!!!

·
Sí, sí... ja m'hi trobo!... ja sento l'olor de la sang i els vostres crits ensordidors mentres patim por tots junts i agermanats en una sala fosca i tenebrosa ... ja falta menys... però encara no és demà !!
·
Mentrestant el Festival de Sitges'08 va tirant milles i el cap de setmana passat va donar a conèixer una iniciativa 'cinefàgicament' interessant: El 1er. Festival Internacional de Trailers Falsos resident a Teaserland.com . Com el seu aclaridor nom indica, es tracta d'un concurs on els/les participants han de filmar 'teasers' sobre pel·lícules inexistents, totalment originals (no refregits d'altres films) i han de durar màxim 90 segons. El/la guanyador/a guanyarà 30.000€ si el jurat creu que es tracta del millor tràiler fals (jurat format per: Jaume Balagueró, Angel Sala, Jaume Figueras, Mirito Torreiro, Esther Garcia, Manel Vicaría i Gregorio Belinchon) i es donarà a conèixer el gener del 2009. Els treballs presentats a concurs estan 'penjats' en la web per a que tothom els pugui veure i puntuar...

La 'democràcia' cinematogràfica ja és aquí: el cinema digital, 'youtube',... han permès que tothom ens puguem dedicar a fer 'flims' amb més o menys èxit, fortuna i/o originalitat. Aquesta notícia enllaça molt bé amb un comentari fet als mitjans de comunicació per Bigas Luna en el que deia que els analfabets del segle XXI seran aquells que no sàpiguen fer una pel·lícula (no sé, no sé... ja sabeu que el sr. Luna és especial).
·

Els organitzadors del Festival han estat llestos i s'han envoltat de còmplices d'excepció per a que la seva proposta no caigui en el maremàgnum del ciberespai, com per exemple, convidant a directors/es com Jaume Balagueró (Los Sin Nombre), J.A.Bayona (El Orfanato), Paco Plaza (REC), Isabel Coixet (Mi Vida Sin Mí), Jose Corbacho (Tapas), Bill Plympton (Me Casé Con Un Extraño), Enriqu Urbizu (La Vida Mancha), Jaime Rosales (Tiro en la Cabeza),... que de forma esglaonada presentaran el seus trailers falsos ... aquí teniu el de Jaume Balagueró i Paco Plaza (que des de que van filmar OT:La película, son amiguets i van realitzar l'exitosa REC)... amb ells ens entrenem per a la por de demà....

El Exorcista V (Jaume Balagueró)

·
Maldito Viernes (Paco Plaza)

18 comentaris:

Anònim ha dit...

sitges is coming... jarl! :S

està llegint el llibre del jmo?

bon dia!!!

Ciutadà K ha dit...

Bon dia, Pats!!!

Sí, l'estic llegint, l'he començat avui... l'arrencada mola mazo... és com una canço d'Antònia Font llaaaaaaaaaarga, no??

Per cert, el Sr.JMO cantant té un aire ALbert Pla que hecha pa'trás (vale, venga, apedregueu-me!!!)

Anònim ha dit...

oh! oh! oh!

JO VULL FER UN CUUUUUUUUUUUUURRRRT!!!

bon dia a can ciutadà!!!

Anònim ha dit...

volem crònica de la gala!!! vestis, maquillatges, enveges... :-))


bon dia a can ciutadà!!!

Anònim ha dit...

Jo us fare la cronica social.
La presentadora Gemmas esta... ara no em surt el nom.Ho ve fer prou be, pero va sortir la Fina Brunet,a donar un premi, que segons Xavier estava embarassada, i jo crec que no, que era panxeta i prou!!!!
Va ser una gala en molt poc glamur ni espectacle ni res, la majoria de premiats no hi eren , però van hi haver dos moments molt bons.
El primer que li van donar una Maria d'honor al Guillen Cuervo pare, que no s'ho esperava gens , el van enganyar i va ser divertit veure com improvisava un discurset i es posava histeric.
I el segon que va ser el milloret de tot, li van donar un premi a un xino o japones (detalls tecnics de noms, pelis, al ciutada) que quan va pujar a buscar-lo va fer trenta mil reverencies com fan els xinos, i despres ens va explicar que feia uns pocs dies que s'havia casat, i que ara venien d'un altre festival que es veu que havia sigut un rotllo, i que la seva dona no estava massa contenta, pero aqui a Sitges si que s'ho havien passat be, i que la seva dona estava molt contenta , i que era com una lluna de mel, que encara no l'havien fet.
Ho va fer molt gracios, i a mes anava fent reverencies tota l'estona , ens vam fer un fart de riure tots.
Bueno aixo va ser el mes destacable , ah! i que van donar piruletes abans d'entrar , i ja veus a tothom en plena gala menjant piruletes de colors, això es glamur?

Ciutadà K ha dit...

Bon dia, bon dia...

ai, ai, no em pressioneu... sort que la Nur m'ha 'tirat un cable' i ha fet una primera crònica d'urgència... jo és que encara no m'hi he posat.... ai, ai, no em pressioneu... estic 'revelant' les fotos, encara ("però si eren digitals", diu una; "doncs, ¡¡'passar-les' a l'ordinador!!", contesto jo)...

No, Nur, glamour+Sitges és una combinació que mai és fa possible....

El 'xino': és Na Hong-Jin, director de Chaser... què mono!!!!

Anònim ha dit...

bon dia a can ciutadà, a la gemma ruiz i a la fina brunet (embarassada o amb panxeta cervesera)! i a la nur!

Anònim ha dit...

Bon dia Pats!!!!!!
Jo crec que panxeta cervesera....

Anònim ha dit...

Bon dia!

I com va anar la sessió de cine amb la pats i la pols? Van xisclar molt?

neska polita ha dit...

ooooohhhhhh!!! una gran crònica, nur! (a mi me molen més aquests detalls que els noms dels xinos, saps?). que mono, el senyor. era iaio? me l'he imaginat així com grandet...

pobra fina brunet, destronada per aquella pàjara de fúrsia, no?

GEMS, "POLS" no, per favor... :-S

Ciutadà K ha dit...

Ai, pobra Fina, la nostra Fina panxa cervessera, no??? eh???

Gems: es van portar molt bé, les nenes, no fan ni cridar, ni fer pipi, ni vomitar... sens fan grans...

:P

Ciutadà K ha dit...

SI SI

POLS, SÍ !!!!

:O

Anònim ha dit...

Que va era un pollet!!!! Aquest xino prim, amb ulleres negres de pasta,que li ocupaven tota la cara.
Baixet, amb poc pel, com un xino vaja...No crec que tingues mes de 25 anys, i anava vestit amb una camisa de cuadrets, i pantalons marrons dos talles grans..., era una barreja de Calimero i Woddy Allen.Era genial....

Anònim ha dit...

Que vol dir pols?

Anònim ha dit...

Que vol dir pols?

Anònim ha dit...

Que vol dir pols?

Anònim ha dit...

Ho sento, ha sigut el ratoli!!!

Ciutadà K ha dit...

Pols ve de Polita...

com Pats o Gems....

(però a la Polita no li agrada.... )

:P