divendres, 16 de gener del 2009

SR. BENJAMIN BUTTON

·
El curioso caso de Benjamin Button, s’estrena aquí, el 6 de febrer; allà, ja es va estrenar al desembre. Es tracta del darrer film del sr. Fincher –un dia li dedicarem un post per a ell solet- un dels directors-autors contemporanis més interessants... TOTES les seves pel·lícules així ho confirmen: Alien 3 (1992), Se7en (1995), El Club de la Lucha (1999), La Habitación del Pánico (2002), Zodiac (2007) (per cert, Pats, també fou el director del video Englishman in New York de l'Sting).

Aquest film es basa en un conte curt de Scott Fitzgerald que el sr. Fincher ha transformat en un film de més de 2 hores i mitja. El sr. Fitzgerald la publicà l'any 1922 en un llibre juntament amb d'altres narracions i en ell ens plantejava la possibilitat de que la vida d'una persona pogués anar al revés; és a dir, que al nèixer siguéssim vells i que amb el pas dels anys ens anéssim tornant joves fins a morir, al final de la vida, en la plena inconsciència d'un bebé lactant ... sí, el joc infantil del 'món al revés' aplicat a una vida sencera ... què faríem? com viuríem? tindríem les mateixes prioritats? què passaria si en aquest trajecte trobéssim a la persona de la nostra vida? .... què? què? són molts què? per a un plantejament que -personalment- considero fas-ci-nant. Si voleu llegir el conte aquí el teniu en versió original; i aquí, la traducció en espanyol.

El sr. Fincher ha triat per a la peli al guapo (GUAPO!) Brad Pitt com a gran protagonista del film perquè és un gran amic seu i perquè, en paraules seves, és “la imatge de la perfecció”; doncs, no li discutirem ... també hi és la Cate Blanchet (tan blanca, tan etèria ella) i la Tilda Swinton (tan freda, tan rara), entre d'altres.... la redacció del guió del film arrenca el 1991, en un projecte que havia de dirigir Steven Spielberg (buf! hagués quedat massa convencional i sentimentaloide).... després passà a Spike Jonze (ei! potser hagués quedat massa marcià, però)... el 1998 estigué a punt de filmar-la Ron Howard (ai! hagués quedat massa convencional i políticament correcta).... el 2001 Fincher pensà seriosament en la viabilitat del projecte ... i fins al dia d’avui (i jo dic: un projecte tan llarg en el temps, al final et deu com avorrir, no????).

En paraules del sr. Fincher allò interessant del guió és “que habla de la historia de una vida. Habla de la muerte. ¡Lo que se dice un best seller en Hollywood! Benjamin Button habla de dos vidas que se cruzan, y en ese cruce se aman con toda la intensidad, pero luego sus vidas continúan. Así es la vida” (entrevista a David Fincher de El País del 20/12/08).

De moment, té la tira de nominacions per als premis BAFTA i de les nominacions com a millor drama i millor actor en els propers Globus d’Or, res de res, a veure com li va als Oscar....

Si tenim en compte les crítiques 'pescades' pel ciberespai, n'hem d'esperar molt d'aquesta peli!!! paraules com 'magistral', 'exuberante', 'romàntica', 'bellísima', 'hermosa', 'perfecta'.... Mentres esperem que ens arribi, aquí teniu el tràiler ...


"La vida solo tiene sentido yendo hacia atras,
pero hay que vivirla hacia adelante".
"Ninguno de nosotros
es perfecto para siempre. "
"Nunca es demasiado tarde o pronto
para ser quien queremos ser."
"No hay limite de tiempo puedes empezar cuando quieras."

19 comentaris:

Laura ha dit...

bon dia, senyor k!!!

aquesta peli fa molt bona pinta! l'apuntarem per anar-la a veure, oi tant! (jo, com a dona, veig molt més perfecte el jude law, això ho he de dir, eh).

aquesta història m'ha fet pensar en un conte que em va deixar el meu exnòvio sociòleg: http://www.ciudadseva.com/textos/cuentos/esp/carpen/viaje.htm, d'un escriptor cubà que es diu alejo carpentier.

BON DIA A CAN CIUTADÀ!!!

Anònim ha dit...

quin post més interessant, ciutadà! i la peli, coincidint amb vostè i la polita, fa entrar moltes ganes, però moltes moltes!!! i el senyor fincher ens agrada!!! i el brad pitt... no vegis ("guapo!", que diria el mas, a si mateix, clar)!

que el sr. fincher va dirigir l'"englishman in ny"??? i jo sense saber-ho??? oh-my-god, què m'està passant??!!! un vídeo genial, per cert! (ja sé que no sóc objectiva en aquest tema, però ho és!)

per cert, de qui són les cites del final, del button, del fincher, del pitt :P??? contundents perquè sí, eh? me les apunto totes!!!

BON DIA A CAN CIUTADÀ!!!

Carolina ha dit...

Aquí ja la tenim, si la vol pujar a veure, convidat està :)
I la Cate Blanchet, que no és guapa a banda d'etèria???
Tu tenies un novio sociòleg, polita?? Aquest no el tinc fitxat.
Ja us diré què tal la peli :p

Laura ha dit...

sí, dona, el pau! vam sortir junts l'últim any de carrera. la PATS l'ha vist, perquè un dia que vam quedar ara fa tres anys o així, es va plantar amb una altra companya de feina al mateix bar, a la barra, per veure quina cara feia el pàjaro. jo els ho vaig permetre amb la condició que marxessin al cap de cinc minuts i ocupant-me de seure en una taula que quedés prou lluny de la barra per tenir intimitat en la conversa, però quan nosaltres vam marxar del bar, una hora i pico més tard, la PATS i la calorina encara estaven a la barra, borratxes i partint-se el cul de riure. després em van deixar un missatge al contestador i tot dient-me que el tio estava prou bo i que li volien fer favors.

perdó, ciutadà, eh, però ja ho sap, som "de vida"...

la peli l'has vista, carol?

Ciutadà K ha dit...

ai, ai, ai... quina participació de bon matí!!!

Bon dia senyoretes!!!

Certament, estem TOTES d'acord: La peli té més que bona pinta, l'amiga Carol juga amb avantatge, la pot veure i nosaltes, no!!! faci'ns una crònica cinèfaga Vikinga, please!!!

El sr. Carpentier és un MESTRE de la narrativa com pocs, Polita, com hi ha món!!! Ara, ho sento molt, però on estigui el Pitt.... és que el Law fa com, no sé, angunieta??

Pats, no ho pot saber tot i més després de saber que la seva part cerebral mitòman està en hores baixes... però estem els freakies culturòfags per intentar, voler, desitjar, anhelar, ansiar saber-ho tot, TOT !!!! (sí, psicopatia pura!)
Ah! les cites del final són frases de la peli... ho he volgut fer tan estètic que no hi he posat títol

Jo, Carol, pujava ràpid tot i el fred, eh?? (que podria 'echar pa'tras al más pintao'!!) però no per veure la peli (i miri que en tinc ganes!!!) sinó per conèixer-la en persona, benvolguda!!!!

Jo crec que tenir un excel amb tots els de la Polita... és feina complicada...

:P

(vale, vale, espero clatellades...)

Laura ha dit...

un excel amb els meus nòvios? jarl! :-P

Anònim ha dit...

jo no ho vull voler saber TOT, com vostè, ciutadà, però TOT de l'sting, sí! és imperdonable!

ai, i no em parleu de fred, que m'esglaio! ahir deien a la tele que a canadà estaven arribant a 50 sota zero!!! és possible això? no, no? us ho imagineu??? la cate blanchet m'inspira fred. però és guapota, sí. el brad pitt més, per això!!! per no dir la natalie, clar, però aquí no toca, no? no.

per cert, polita, tu que no et talles a l'hora de parlar "de vida", a mi em sona algo d'un powerpoint... o és "massa de vida"? o ho he somiat? podria ser, sí...

Anònim ha dit...

vull voler??? i ezo què è? ai, sinyor...

Ciutadà K ha dit...

Ai, 50 menys zero???? però això és possible???!!!! voleu dir que els òrgans interns no se't deuen congelar, directament.

perdoneu, alguna ha dit powerpoint???? sí, sí, sí, amiga Pats, ho hem llegit, ho hem llegit... Polita què és això????

(ai la caja de Pandora...)
:P

Laura ha dit...

cert, hi ha un powerpoint, però només hi surt un nòvio, allà. no és una llista com la que vol vostè. quan tingui un moment el busco i li reenvio! riurà molt. "L'evolució de l'home H.", es titula. :-)

tinc molta feina. em fan mal les cervicals!!!

Ciutadà K ha dit...

De fet, de voler voler, (o 'vull voler' com diria ,la filòsofa Pats)qualque cosa cotilla i xafardera que aporti una mica de llum a la seva vida sentimental intensa, plena, variada i disbauxada!!!!que és divendres!!!

Ara mateix estic molt, molt concentrat, apretant molt els ulls per a enviar-li rajos infrarrojos acompanyats de dits savis per a que apaguin aquest dolor que sent, formosa donzella, a la part alta de l'esquena... ho nota???, vostra mercè, ho nota???

:)

Laura ha dit...

una miqueta sí, gràcies. :-)

ciutadà, sàpiga que estic removent cel i terra per trobar-li el powerpoint!

Carolina ha dit...

ooh, que mono el ciutadà :)
Haig de dir que estic d'acord amb elcomentari sobre el Jude, és una mica oliós tot ell, no?
Millor el Brad, que és un clàssicmullacalces, sí sí.

Laura ha dit...

nens, no comparteixo EN ABSOLUT l'opinió que teniu del jude law. per la polita és, senzillament, l'home perfecte. :-D

ciutadà, la KELS tampoc no té el powepoint... nye!!!

Anònim ha dit...

què vol dir "oliós"? o volies dir "odiós"? no, no?

jo el trobo guapo, el jude law, polita. no tant com el brad pitt, però ni de lluny oliós (o odiós) ni anguniós. hosti, és que sembla que parlem del josemari, tu!

no has trobat el powerpoint? :(

pats, defensora dels desvalguts: els ocellots i el jude law

Carolina ha dit...

oliós, d'oli, un to oliós, no n'heu conegut mai de tios oliosos? És que és difícil d'explicar. Per exemple, el Julio Iglesias és oliós, i tota la seva família també. Que no els estic comparant eh...
Polita, a tu et quedari millor un tipus Pau Donés, que al Jude te l'acabes en 5 minuts :)

Ciutadà K ha dit...

Gràcies pel piropo, Carol..
i estic totalment d'acord amb vosté en la paraula 'oliós' és difícil d'explicar per al Jude Law li va que ni pintat, sí, sí, sí...

El que de debó m'ha encantat és el mot 'clàssicmullacalces' (o clàssicmullacalçonets, suposo, també?? no???) i sí, semblem ànimes bessones, però l'etiqueta li queda genial al Pitt... desperta la meva part 'homo' de forma 'desaforada'...

(ai, havíeu de parlar del josemari????? quina angúnia, no????)

:P

Ciutadà K ha dit...

AH! Polita, t'havia deixat un missatge en el comentari d'ahir, però com que no baixarà a mirar-lo, suposo li adjunto aquí:

"Per cert, parlant d'Auseron ha escoltat això? ho té?:
http://www.tallerdemusics.com/web/02-management/producciones/ojo_i_auseron/ojo_i_auseron_cas.php

crec que és el darrer enregistrament d'ell, en directe,... li falla alguna cosa, però això per a una fan és 'peccata minuta'

(ai, que ara penso que no tornarà a aquest comentari...)"

:)

Laura ha dit...

efectivament, ciutadà, no l'havia vist, el comentari, gràcies per l'enllaç! (you knooow who i aaaam). :-))

coses: no entenc la definició d'oliós. si segons vosaltres el jude law és odiós però no és odiós com l'iglesias, com és d'oliós, doncs?

carol, com se t'acut pensar que un home com el jude law me l'acabo en cinc minuts???? no, el jude law no me l'acabo en cinc minuts, ja t'ho dic ara. i si me l'acabo torno a començar, que per això en tinc trenta i estic en plena plenitud sexual. hombre. i per alguna cosa existeix la viagra, també (en cas que li calgui, a ell, que ja és més gran, saps?).

el pau donés no ens agrada, ens agrada el pau debon. que també el tornaria a començar un cop acabat, també us ho dic ara. :-P