dijous, 7 de maig del 2009

MADONNA COL BAMBINO

(Lorenzo di Credi, 1456-1537. Museu del Vaticà)
·

Feia molt temps que en volia parlar... ja sé que no és cap notícia de 'rabiosa' actualitat, es tracta de quelcom que va 'saltar' als mitjans de comunicació a finals de l'any passat: Facebook elimina fotografies de mares donant el pit (o 'piti', com ho anomenem a can K) per considerar-les obscenes.

Es va crear un 'grup Facebook' de reacció que ha aconseguit més de 85.000 membres que sol·liciten la revisió d'aquesta decisió sota el nom de “Hey Facebook, breast feeding is not obscene”, acompanyades de 3.141 fotografies de nens i nenes feliços 'menjant piti' de la seva mami.... “Facebook, esperamos más de vos, y esperamos que te des cuenta de que las mujeres que están amamantando tienen derecho a mostrar fotos de sus bebés comiendo, así como los bebés con mamadera tienen derecho a ser vistos. En un esfuerzo por aplacar a la gente de mentes cerradas, sólo estás ayudando a perjudicar a los bebés, a las madres y a la sociedad”, exposa el grup en el seu 'muro'.

Responsables de Facebook van argumentar, en el seu moment, que les fotos havien estat denunciades com a inapropiades per altres usuaris.... sí, sí, tremendo!!!.

I aquí teniu una foto que vam fer al Museu del Vaticà en la darrera escapada a Roma. Sí, del Vaticà, reducte de bones maneres, de moral, de castedat, de tot allò pur... (sic, sic i re-sic)... doncs allà podem admirar un quadre com aquest (dels segles XV-XVI) on una mami dóna piti al seu fill, com sempre, des de que el món és món....

Senyors i senyores de Facebook reflexionin!!!

·

7 comentaris:

Laura ha dit...

jo aquest quadre el censuraria per lo lleig que és el bebè, ciutadà.

:-P

Kelitxi ha dit...

És d'aquestes notícies que no saps si riure o plorar...

Polita, tens raó: quin bebè més lleig i relleig!

Ciutadà K ha dit...

Bon dia!!

És que abans els nens i nenes eren més lletjos... ara els FEM mooooooooolt més guapos... on vas a parar!!!

:P

pati di fusa ha dit...

pos ens afegim al grup insofacto! hem de canviar el sistema des de dins! era això, no?

... però infinitament MÉS GUAPOS!!!

Ciutadà K ha dit...

sí, Pats, sí, ho has 'pillat', des de dins... :)

Nur ha dit...

Jo tb no se si riure o plorar, hi moltes altres al mon, que els hi hauria de preocupar, a aquests que s'han queixat al face-book, i els altres de fer-los cas!!!

Ciutadà K ha dit...

Sí, Nur, la gent de molt poca feina....

(ui, està hiperactiva, eh?? em costa seguir-te....)