dimecres, 20 de maig del 2009

SR. NATHAN SAWAYA


Ja fa dies que us volia parlar d'aquest curiós artista però no trobava el moment; es tracta d'un xicot de 33 anys, de Nova York, que un bon dia deixà la seva trajectòria professional d'advocat (el 2004) per a dedicar-se -'full time'- a un dels seus hobbies preferits: el LEGO. Efectivament, el seu material de base com a creador és únicament peces de Lego.... ell ens demostra que això ja no és exclusivament un joc per a la canalla!!!


L'ús d'aquest material tan pop no ha impedit que poc a poc s'hagi fet un lloc en el món artístic i el sr. Sawaya ja és ARTISTA!!!.... de Lego, però artista!!! I les seves obres són, francament, impressionants i s'han guanyant un lloc en els museus d'arreu del món...


En paraules del sr. Sawaya, les seves obres desperten en els/les espectador/es records de quan jugàvem en la infantesa; i molta gent li ha manifestat que després de veure les seves obres han tingut ganes de còrrer cap a casa per a jugar al Lego amb la seva quitxalla.


Una de les seves darreres obres (reb molts d'encàrrecs) fou per a la revista PC Magazine: fer un PC!!! I després de 25 hores i 3.000 peces de Lego aconseguí el primer PC de Lego (que funciona!!) de la història. No es tractava d'adornar-lo i prou, sinó de fer quelcom funcional, només s'han conservat algunes parts internes com les unitats de disc i la pantalla de 17" (envoltada, això sí, de peces de Lego).

Mirant la seva pàgina web on se'l veu en el seu espai creatiu, podríem afirmar que el que té el senyor Sawaya és una autèntica obsessió pel tema.... que li permet guanyar-se -ara per ara- molt bé la vida... això sí!!!!


Aquí el teniu enllestint un violoncel en un 'plis-plas'...





·

2 comentaris:

Laura ha dit...

oh, my god! i el crea així com del no-res, no? perquè no té cap referència al davant...

el joan miquel oliver també està una mica obsessionat amb el lego i li ha dedicat un parell de cançons. això em recorda que li he de fer arribar el cd via pats. ara ja en tinc, els vaig comprar al mercadillo (devien ser robats, eren sospitosament baratos).

BON DIA A CAN CIUTADÀ!

(què li sembla "los hombres que no amaban a las mujeres"?)

Ciutadà K ha dit...

Sí, sí, un tio molt interessant i més veient-lo en acció...

El sr. Larson enganxa, eh?? entenc el ressó que ha tingut et va atrapant, atrapant, atrapant....

Bon dia, Super-Polita!!!

(a veure si arriba aquest nou treball del JMO...)