divendres, 19 de juny del 2009

SR. PABLO LLORENS

·
Avui és l'aniversari d'un director de -principalment curts- cinema especialitzat en la tècnica 'stop-motion', aquella que tan bons rendiments n'ha tret Tim Burton, Henry Selick o els mestres de la companyia AArdman, ninots moguts fotograma a fotograma.... feina artesanal que demana molta paciència però aconsegueix efectes impressionants.
·
El sr. Pablo Llorens (nasuct a Alcoi) un dia com avui -de 1967- fa 42 anys!!! (els mateixos que té Marc Parrot, Polita). De ben petit s'interessà per l'animació amb ninots de plastilina i n'ha fet la seva principal dedicació. En la seva vida professional, ha tingut 2 punts d'inflexió importants: El primer, el reconeixement en rebre el Goya al Millor Curtmetratge d'Animació per 'Caracol, col, col' (1995)
·
... abans vingueren Un mundo hambriento (1987), Gastropotens (1990), Noticias fuerrrrrrtes (1991), La niña está llorando (1992) i Gastropotens II. Mutación Tóxica.
... i després el seu primer i únic llargmetratge -de moment-: Juego de niños (1999), videoclips, series de TV (Doc Franky) i anuncis (per exemple, Los García, campanya d'introducció de l'Euro a l'Estat Espanyol, els recordeu?)
·
El segon, quan creà la seva pròpia productora: Poten Plastianimation (2001). En el 2o05 tornà a guanyà el Goya amb el curt de suggeridor títol: El enigma del chico croqueta (2004). Després vingué Chokopulpitos (2005) i Molecular Zombie (2009).
·
Apa, doncs! anem a gaudir del treball d'aquest senyor, aquí teniu en 2 parts: 'Caracol, col, col'
·




·
I aquí, el trailer de El enigma del chico croqueta (2004):



·
·
PER MOLTS ANYS, PABLO !!!
·

2 comentaris:

NUR ha dit...

que mono!!!!

Ciutadà K ha dit...

A què sí??!!!

(per a tu és com cinema mut, no?? sense veu, dic...)