dilluns, 15 de juny del 2009

TIM, MOMA & ALICE


Que en aquesta modesta llar estimem al sr. Tim Burton ho hem dit moltes vegades.
Que la capacitat imaginativa d'aquest creador és un referent per a l'imaginari col·lectiu del cinema del segle passat i principis d'aquest és evident... alguns films ens agradaran més i d'altres menys, però la seva potència visual és un fet!.

Tot això que us dic molts i moltes ja ho sabeu i, fins i tot, ho compartiu... però és que el sr. Burton està rebent ja el reconeixement de les institucions artístiques 'més serioses', ja no es tracta d'un seguit de fans-fanàtics i cinèfags 'pillats' amb tot el que ell fa, sinó que un centre com el Moma (Museum of Modern Art) de Nova York està preparant una super-exposició amb el senzill i il·lustratiu títol de: Tim Burton, que es podrà veure des del 22/11/09 al 26/04/10... Es tracta de la retrospectiva més gran que se li ha dedicat mai i en ella podrem gaudir de dibuixos, quadres, titelles, storyboard, fotografies, projectes mai realitzats, ... a més de projectar totes les pel·lícules, curtmetratges i obres fetes per a internet... si fèu una escapada a NYC, ja ho sabeu!!.

El sr. Burton té a tots els seus seguidors/es ansiosos/es, delerosos/es de veure imatges de la seva nova peli, com ja sabeu, es tracta de l'adaptació d'Alicia de Lewis Carroll i que es troba en fase de post-producció... que l'Alícia caigués a les mans del sr. Burton era una qüestió de temps, la seva desbordant -i a estones cruel- imaginació li queda que ni pintat al genial director.
·
·
La data d'estrena del film està pendent per al març del 2010, sí, sí, del 2010!!!! quasibé queda un any i aquesta és la raó de que tothom persegueixi qualsevol imatge del film, però qualsevol, eh??? Amb comptagotes van arribant imatges del rodatge o el -suposat- aspecte que tindrà Johnny Depp com a 'Sombrerero Loco' ...
·
El nivell d'histèria dels fans es tan elevada que si busqueu al youtube trailers de la peli en trobareu uns quants (falsos, òbviament!) creats per membres d'aquesta comunitat amb trossos d'altres pelis... aquí us presento un que he trobat molt imaginatiu per l'aspecte tenebrós molt en la línia Burton... a l'espera del vertader tràiler ens conformarem amb aquest...