dilluns, 12 d’abril del 2010

SR. MALCOLM McLAREN

(1946-2010)
·
Va nèixer el 1946 a Stoke Newington (Anglaterra) amb el nom de Malcolm Robert Andrew Edwards. Als 2 anys el seu pare abandonà la família, segons diuen això va ser una sort ja que el 'control' familiar va passar a mans de la seva àvia -Rose Corre- i pel que sembla, es tractava d'una persona d'un forta personalitat que forjà un caràcter contundent en el petit Malcolm. "Mi abuela amaba el caos. Creía que cuando la gente se siente incómoda es cuando más deja claro lo que realmente es. Yo siempre he creído en eso" (digué McLaren). En aquesta línia, de ben jove es sentí atret per la Internacional Situacionista (organització revolucionària que pretenia canvis socials mitjançant actes de provocació) que el fèu viatjà a París en el maig del 68. Va ser expulsat de diverses escoles de Belles Arts i el 1971 va obrir una botiga de roba a Kings Road de Londres, anomenada SEX, amb la seva parella i dissenyadora Vivienne Westwood.... en una visita a New York (1974) es va adonar de la força comercial que tenia el vincle música/moda i s'oferí a dissenyar el vestuari dels New York Dolls i els fèu de manàger... el grup, però, es va desfer i ell va tornar a Londres per a 'construir' el seu propi grup: agafà el grup The Strand i el transformà en Sex Pistols (1975), això fou el millor que els podia passar, ja que amb el sr. MacLaren com a manàger arribaren on mai s'haguessin pogut imaginar... Caos + ràbia nihilista eren els punts cabdals d'un estil de fer música original que no estava en The Beatles o Rolling Stones, per exemple; aquesta fou la llavor del punk anglès... God Save The Queen (1977) la seva cançó insígnia i la més censurada de la història. Només duraren uns 3 anys i 2 LPs d'estudi... però la seva rellevància en la història de la música fou deicisiva.
·
Al sr. McLaren molts crítics el qualifiquen de visionari i afirmen que, sense ell, el punk britànic no hagués despegat mai ... llarga vida al punk !!
·
Aquí teniu el God Save The Queen (amb la lletra en espanyol subtitolda):

(per a veure el vídeo cliqueu aquí)

"Malcolm will return shortly... "
(podem llegir en el seu web inactiu ... )
·

4 comentaris:

NUr ha dit...

es massa llarg!!!

Ciutadà K ha dit...

Massa llarg?? ooooh ... això no és el Facebook, eh, senyoreta??

:P

NUr ha dit...

no ho he llegit!!!! no era massa llarg, però creia que no m'interesava, i al final, si, mira!!!
un mes al sac!!

Ciutadà K ha dit...

Ho veu, dona!!!
Vosté ha de fer cas a Carol, la vikinga, que confia en l'esperit il·lustrador de can Ciutadà K ... sempre es poden aprendre coses ...

has d'obrir els teus horitzons i trobar la 'consciència del teu propi ser' ... je,je,je,je,je