divendres, 4 de juny del 2010

CANNES 2010

·
Ja ha passat un altre Festival de Cannes, el número 63. Del 12 al 23 de maig la Croisette va estar plena de cinema, kilos i kilos de cinema... El Jurat estava presidit per Tim Burton acompanyat per Benicio del Toro, Víctor Erice, Kate Beckinsale, Alberto Barrera, Emmanuel Carrere, Alexander Desplat, Shekhar Kapur, Giovanna Mezzogiorno i Jafar Panahi (com acte de solidaritat ja que està empressonat en el seu país per haver protestat per la democràcia a l'Iran)
·
Com ja succeí l'any passat, el Festival més glamourós del planeta estigué marcat per la situaciò econòmica en la que vivim... obrir el Festival amb Robin Hood (Ridley Scott) i continuar amb Wall Street II: El dinero nunca duerme (Oliver Stone) és tota una senyal.
·
El Festival obria les portes amb la participació de GRAN directors clàssics i les seves darreres obres com: Jean-Luc Godard (Film Socialisme), Mike Leigh (Another year), Bertrand Tavernier (La princesa de Montpensier), Abbas Kiarostami (Copia certificada amb Juliette Binoche curiós títol per a un homenatge, inspiració... o còpia, directament, de Viatge a Itàlia (1954), Antes del amanecer (2004). ), Woody Allen (You will meet a tall dark stranger (amb Antonio Banderas, Anthony Hopkins i Naomi Watts, la seva pel·lícula número 41, en 44 anys! si això no és productivitat!) Nikita Mijalkov (Éxodo-Quemado por el sol II), Ken Loach (Route Irish), Stephen Frears (Tamara Drewe) ...
·
I nous directors com: Alejandro González Iñárritu (Biutiful), Doug Liman (Fair game), Oliver Assayas (Carlos, El Chacal), Mathieu Amelric (Tournée), Apichatpong Weerasethakul (Lung Boonmee raluek Chat).
·
Especial atenció als veterans més veterans: Manoel de Oliveira (El extraño caso de Angelica amb Pilar López de Ayala), amb 101 anys, presentà una història d'aparicions i fantasmes, a l'estil de Oliveira: pausat, observador, silenciós ... amb aires de film mut, amb tocs de Mélies i la BSO de la pianista -execepcional!- Maria Joao Pires; i Agnés Varda (premi reconeixement la Carrosse d'Or)(82 anys)
·
La gran sopresa del Festival fou Des homme et de dieux (De hombres y dioses) de Xavier Beauvois. Sobre la història de 8 monjos en un monestir del Magreb que convivien pacíficament amb el context musulmà fins que arribà l'extremisme...
·
La notícia fou el nou projecte de Pedro Almodóvar: La piel que habito, basat lliurement en la novel·la Tarántula (de Thierry Jonquet) sobre la història d'un cirurgià plàstic que està decidit a venjar-se de l'home que va violar a la seva filla(com a violador: Antonio Banderas).
·
EL PREMIS CANNES'10:
- Palma d'Or millor film: Uncle Boonmee who can recall his past live (El tiet Boonmee que recorda les seves vides passades)(Apichatpong Weerasethakul el director de l'espectacular Tropical Malady del 2004) . Un film màgic sobre la reencarnació i el més enllà per a un dels directors més originals, fascinants i hipnòtics del món (amb permís de Kim Ki Duk, és clar). Es tracta del gran guanyador del Cannes 2010... feliç i content com veieu a la primera foto.
- Millor Director: Mathieu Amalric (Tournée)
- Millor Actriu: Juliette Binoche (Copie Conforme)
- Millor Actor (ex aequo): Javier Bardem (Biutiful) i Elio Germano (La nostra vita)
- Millor Guió: Poetry (Lee Chang-dong)
- Premi del jurat: Un homme qui crie (Mahmat-Saleh Haroun)
- Gran Premi: Des hommes et des dieux (Xabier Beauvois)
- Premi Càmara d'Or: Año bisiesto (Michael Rowe)


"Comparto esta alegria con mi amiga,
con mi compañera, con mi amor... Penélope.
Te debo muchas cosas y te quiero mucho"



No ho trobeu romàntic ???

3 comentaris:

Laura ha dit...

a mi em va semblar molt bonic, però trobo que després, a l'arribada a barajas, no calia ser tan bordes, francament...

Carolina ha dit...

Pozí :) I qué va passar a Barajas?

Ciutadà K ha dit...

ai, doncs el de sempre! sembla ser que el sr. Bardem no és massa amic de la premsa i a l'arribà de Cannes no van ensenyar la seva millor cara, ni ell, ni Pe

http://blogs.terra.es/blogs/topsecret/archive/2010/05/24/pen-233-lope-y-bardem-vuelta-a-lo-de-siempre.aspx

Bona setmana !!!