divendres, 23 de juliol del 2010

DESCOBRINT LA SRA. HANNE HUKKELBERG

·
La sra. Hanne Hukkelberg (1979) ve de Noruega (tota nòrdica, ella!) i és una autèntica noia-orquestra que toca múltiples instruments, a més de cantar. Als 3 anys ja cantava i tocava la bateria mentres el seu pare l'acompanyava al piano. La seva educació musical girà al voltant de la música clàssica (va estudiar a l'Acadèmia de Música d'Oslo), però en la seva etapa adolescent fou vocalista de grups rock, metal i free-jazz.... arribant a ser cantant del reconegut grup de doom metal: Funeral.
·
En el seu primer treball -Little things (2004), que li va costar 2 anys de feina- es va dedicar a anar en bicicleta per tot Oslo bucant sons (és la tècnica: 'found sounds') i enregistrar-los al disc, sons de bicicleta, de copes, de pluja, d'una màquina d'escriure... . És una noia eclèctica, la Hanne! en el seu treball va barrejar pop, electrònica, sons de la vida quotidiana i veu amb aires jazzy.
·
Després de 3 anys -en el 2007- edita el segon treball: RykestraBe 68 (que és l'adreça de Berlín on està l'estudi de gravació on enregistrà el disc); en aquest treball continua el seu esperit eclèctic però afegint tocs bossanova i rock amb l'objectiu conceptual de transmetre el que va sentir vivint a la capital alemanya (els sons quotidians continuen presents!).
·
Molts i moltes la van descobrir en la BSO de Las Crónicas de Narnia: El principe Caspian (2008) cantant la dolça Lucy als crèdits finals
.
L'any passat va editar el que és -fins ara- el seu darrer treball: Blood from a stome (2009), en el que deixa el caire més ingenu, arriscat i intimista dels primers treballs per a aproximar-se al rock una mica més dur.
·
La comparació amb la Björk és inevitable però l'estil de la Hanne és menys fosc, agressiu i torturat que el de la cantant islandesa; la música de la sra. Hanne Hukkelberg és un música onírica, refinada, vanguardista, fràgil, màgica i absorbent ... a finals de l'any passat va visitar Catalunya deixant clar la seva força en directe.
·


Un gran descobriment, la Hanne !!!
·

2 comentaris:

Nur ha dit...

m'ha agrat molt!!!

Ciutadà K ha dit...

Sí, és mona la Hanne !!!