dilluns, 19 de juliol del 2010

SR. PIERRE ASSOULINE

·
El sr. Assouline (Casablanca, 1953) és un personatge cabdal del periodisme cultural europeu. Ha escrit novel·les (4), biografies (10, d'Hergé, Cartier-Bresson, Simenon...), ha treballat a la revista literària Lire 10 anys i 4 fent de director ... i des de fa 4 anys que el seu blog -La République des Livres dins del web de Le Monde- s'ha convertit en un punt de referència aconseguint milers de lectors.
·
El sr. Assouline fa 4 anys no sabia enviar ni un e-mail i ara el seu blog és del més visitats a França. Aquest intel·lectual sovint es troba defensant -davant de la premsa escrita, 'seriosa'- allò que s'escriu als blogs o es troba per internet; en aquests moments -per a ell- és la premsa escrita la que ofereix més informació errònia i intoxicada; en canvi, gràcies a la tecnologia 2.0 tot allò que es publica a la xarxa pot ser revisat, reescrit, corregit: "el blog es el medio más riguroso porque cuando cometo un error u omisión, enseguida hay algún lector que me lo hace notar y lo corrijo al instante, mientras que la prensa en papel perpetúa las equivocaciones", afirma el sr. Assouline.
·
Davant dels crits al cel que clamen els puristes "de que els llibres s'acaben", "de que el llenguatge està fatal per culpa d'internet" ... el sr. Assouline està preparant un llibre imprès en paper sobre els comentaris dels visitants del seu blog (la xarxa retorna a Gutenberg) i ell afirma que aquell espai de conversa, de prendre un cafè i parlar... aquell espai, ara el trobem a la xarxa (gràcies als blogs, als xats, als mails).
·
Llàstima que el nostre domini de la llengua francesa no és prou bo com per a poder-lo copsar com voldríem, però el sr. Assouline diu 'coses' interessants...

5 comentaris:

Laura ha dit...

la veurem! m'ha agradat el tràiler perquè no he entès de què va la peli.

Ciutadà K ha dit...

El pobre sr. Assouline no ha fet cap peli ... ho sap, no???

je,je,je,je,je ... la raó de veure-la, però, m'ha encantat ...

Bona tarda, Polita!! (molta calor, o què?)

Laura ha dit...

ai, que m'he equivocat de post! és que m'agrada molt la foto del sr. assouline, així com de madurito interesante. i, clar, he anat a comentar el tràiler però he fet clic on no tocava... aix!

molta calor, sí! el lorenzo es passa el dia de rajola en rajola, pobric!

bon dia!!!

Ciutadà K ha dit...

je,je,je,je la calor ja provoca aquestes coses ...així que 'madurito interesante', eh??

de rajola en rajola i tiro perquè em toca... :)

Laura ha dit...

sí! a la polita li agraden els maduritos interesantes! :)