dijous, 23 de setembre del 2010

SR. FRANCISCO RIBEIRO

(1965-2010)
·
Amb noves 45 anys, dimarts passat, moria uns dels fundadors del grup de música més rellevant de Portugal dels '80 i '90 del segle passat: el sr. Francisco Ribeiro, i el grup, Madredeus (d'aquest grup imprescindible del país veí en vam parlar aquí).
·
Quan el sr. Ribeiro tenia 20 anys -el 1985- va formar part del nucli dur que creà Madredeus, abans de que s'incorporés la cara i veu inconfundible de la sra. Teresa Salgueiro. Francisco abandonà Madredeus el 1997, després de publicar el que -per molts/es- és el millor disc del grup: O espiritu da paz. Després va marxar una temporada a Londres ...
·
A Madredeus, el sr. Ribeiro tocava el violoncel però també se li donava bé cantar; de fet, per a ell, la veu era el seu segon instrument i en alguna cançó s'atreví a cantar a duo amb la Salgueiro.
·
El 2009 edità -sota el nom de Desiderata- el seu primer disc en solitari, amb el títol de A Juncao do bem. Com lamentaven els seus companys de grup -Teresa i Rodrigo- és una pena que hagi mort quan començava a despuntar com a artista en solitari .... :(
·
A vaca de Fogo, una de les primeres cançons i vídeo de Madredeus, veiem al sr. Ribeiro tocant el violoncel damunt l'aigua ... i aquí us el deixo com a homenatge.
·

·

5 comentaris:

NUr ha dit...

Pobre... tan jove!!!

Ciutadà K ha dit...

sí... :(

Laura ha dit...

jo vaig escoltar molt aquest grup quan estudiava alemany. de fet, havíem de llegir "werther" i madredeus era la meva banda sonora, i quan els sento em recordo de goethe i dels meus anys a l'eoi. quines coses, no?

laura ha dit...

Buscando un enlace he encontrado en tu blog una fotografía mía de una escultura de Jaume Plensa. Pedirte un favor, pues te agradecería que añadieses un link a mi web(www.lauramedrano.es) o hagas referencia a mi nombre como la artista de la fotografía.

muchas gracias

http://ciutadak.blogspot.com/2009/05/sr-jaume-plensa.html(escultura cabeza+chica de negro)

Ciutadà K ha dit...

Hola Laura,
para mí lo que pides no se trata de un favor: es una acción justa... siempre intento poner las referencias de lo que publico, quizás encontré tu foto aislada en alguna parte.
He añadido tu autoría al post:http://ciutadak.blogspot.com/2009/05/sr-jaume-plensa.html
Y ahora mismo voy a 'tu casa' para añadir el link.

Disculpa y Muchas Gracias por el comentario