dimecres, 26 de gener del 2011

CASTELLERS I CORREFOCS A LA VIDA EN UN DIA DEL SR. RIDLEY SCOTT

·
No sé si ho recordareu però el juliol de l'any passat us parlava del nou film experimental del sr. Ridley Scott amb el sr. Kevin McDonald acompanyats de les aportacions de la comunitat youtube. Es tractava de realitzar un documental sobre un 'dia al planeta Terra' i, qui vulgués, podia pujar un vídeo al canal de youtube gravat el 24 de juliol de 2010. Entre tots els vídeos rebuts s'en triarien uns quants que formarien part de la pel·lícula final...
·
Doncs bé, després de 80.000 peces rebudes, de 129 països participants i de 4.500 hores de vídeo revisades, l'equip d'editors ha confeccionat un film de 90 minuts que el proper divendres 28 de gener (a les 2:00 de la matinada, hora d'aquí, i el repetiran també a les 19:00) s'estrenarà en directe (pel canal youtube) conincidint amb l'estrena en el Festival de Sundance.
·
Com veieu per les xifres, l'èxit de participació ha estat rotund, el Ciutadà K també hi va participar però no va tenir tanta sort com els 8 vídeos seleccionats de Catalunya i Espanya per a formar part del film. Els fragments escollits (que podeu veure fent click a l'enllaç) venen de:
·
- O Grove (Pontevedra) d'Alberta ÁLvarez, sobre una dona que mirant-se al mirall exposa la seva por a no arribar a tenir un fill.
- Saragossa, amb El despertar de Lorena d'Alex Romeo, un moment íntim d'una noia dormint de matinada mentres la seva parella la tapa amb el llençol (només 30 segons...)
- Masquefa, amb dos vídeos sobre les festes majors d'aquest poble, amb correfoc inclòs de Daniel Mas.
- Cadis, amb A ras de suelo, de Javier de Lara i les activitats que fan un grup de persones a le que només veiem els peus.
- Sevilla, amb imatges de la Cucaña de Triana de 2010 de Sócrates Cuadri.
- Madrid, amb una peça d'un tal Jorge Bastardo però que no se'n sap ni el títol ni es pot veure al youtube.
- Tarragona, amb Slim up de Toni Xou i Patricia Martínez. La nena protagonista és Virgínia Salvadó, de 7 anys, i és acotxadora de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona. El vídeo parla de la preparació abans d'una jornada castellera...
·
Dels 8 seleccionats (que constaran com a codirectors/es del film), només la petita Virgínia i un acompanyant han aconseguit un viatge pagat per a la premiere del film als EEUU. La resta, malauradament, ho hauran de seguir per internet... com comenten Lorena i Alex (creadors del Despertar de Lorena) en un blog: "Somos Lorena y Alex, creadores de uno de los vídeos seleccionados para "Life in a day", nos encantaría ir a Sundance pero, Lorena tiene 6 horas a la semana de contrato y yo estoy entre los cuatro millones de parados españoles, así que nos tocará ver el estreno a través de internet. Es una pena no poder ir al estreno de la película que co-dirigimos... que fueeeerte. De todos modos es una pasada formar parte de esto. Un Saludico a todos y disfrutad de la vida... que son dos días"
·
... així doncs, els castellers i el correfoc ja formen part de La Vida en Un Dia!!!.
·
Aquí us deixo el vídeo Slim up, amb la petita Virginia Salvadó...