divendres, 27 de gener del 2012

DESCOBRINT ALS BEIRUT I THE RIP TIDE

_
BEIRUT es un grup –d’11 membres- dels EEUU liderat pel sr. Zach Condon. El sr. Condon és un jove de Nuevo Mexico –superdotat musical- que amb 9 anys ja composava cançons i sabia tocar 4 instruments. Quan només tenia 15 anys, el sr. Condon va editar alguns treballs sota el nom de The Real People... als 16 anys va realitzar un viatge per Europa del que s’emportà moltes influències de la música dels balcans, clarament identificable en el so Beirut que vindria posteriorment.

El 2006 va crear un nou projecte: BEIRUT, es van donar a conèixer aquell mateix any amb el seu àlbum debut: Gulag Orkestar, ell tenia 19 anys i van ser destacats per la crítica com una gran descoberta dins de la música independent. El seu so és molt eclèctic, des d'elements sonors de l’Europa Oriental a música folk, pop, o fins i tot, mexicana.  L’any següent, va editar un EP: Pompeii (2007) i el seu segon LP: The Flying Club Cup.
Pel que diuen, destaquen en el seu directe, la banda que acompanya a Zach Condon, amb instruments com cello, acordió, guitarra, ukelele, mandolina, bateria, violí, òrgan, saxo, trompeta, bombardí.... tota una orquestra dalt de l’escenari. En la seva primera gira el sr. Condon va haver de ser hospitalitzat per ‘agotament extrem’ i van haver de cancel·lar-la, han editat alguns DVDs sobre alguns dels seus concerts.

Amb només 3 LPs alguns els critiquen que els seus discos són de ‘turisme musical’, que ‘roben’ músiques del món i les 'fan' seves (i qui no ho fa??!!), que tota l’estona fan el mateix, que ja han arribat a un punt de saturació, que sonen a ‘más de lo mismo’ ... però quan un els acaba de descobrir ara, en el seu tercer treball i t’atrapen tens ganes de que arribi un quart, un cinquè... THE RIP TIDE és una petita meravella: fresca, marxosa, lluminosa, adient per a escoltar al cotxe... cert que en alguns moments se’t fa repetitiva, però d’això també en diuen coherència, no? 9 cançons cristal·lines que combinen els arrajaments orquestrals de vent amb la música electrònica més pop. Entre els temes  destaquen: East Harlem i el seu desplegament d’instruments de vent, Santa Fe, Candle’s fireThe Rip Tide… per triar algunes, perquè tot plegat és una delícia molt, molt recomanable.


2 comentaris:

Carolina ha dit...

osti ciutadà, que no tinc temps de llegir-lo, quin agobio de vida!!! A veure si depsrés del 08 de febrer que és una data important puc posar-me al dia del seu blog. No es pensi pas que el tinc abandonat eh!!!!

Ciutadà K ha dit...

No ho havia pensat pas que em tingués abandonat, eh? nosaltres estem aquí,... quan pugui s'hi passa i xerrem!! :P

(no vagi tan estressada, dona!)