dijous, 23 de febrer del 2012

PESCANT SERIES DE TV (4): THE RIVER

_
El passat 13/02 -amb només una setmana de diferència que als EEUU- es va estrenar a la FOX: THE RIVER.
Amb la producció del sr. Spielberg, al 'rei Mides de Hollywood' li està agradant això de produir series de TV i després de temes militars i dinosaures ara prova amb aquest producte de terror en plena selva de l'Amazones.
Sis mesos després de que un famòs presentador de TV es perdi a l'Amazones la seva família iniciarà un expedició per a trobar-lo i per a aconseguir financiació els protagonistes creen un reality-show en que el es gravarà tot el que passi en la recerca. Així doncs la sèrie tindrà l'aire de filmació subjectiva tan de moda actualment (REC, Paranormal Activity, Monstruoso, Super 8...) i que va arrencar amb la fundacional Bruja de Blair: moviments bruscos de càmara, plans d'esquenes, ulls que brillen per l'efecte dels focus, primeríssims plans ... tot com si fos el més real possible. Aquesta recerca de 'realisme' és el que s'explotarà més en aquesta producció, de fet, el presentador desaparegut -Emmet Cole- s'està mostrant com si fos un personatge real i la sèrie ha penjat a la xarxa les biografies dels personatges protagonistes  com si fossin personales reals i, fins i tot, entrevistes sobre quines expectatives tenen de l'expedició que estan a punt de començar. Allò important és el descens a l'infern que viuran els protagonistes a mida que es vagin internant en la selva, tenint com a referent El cor de les tenebres de Joseph Conrad. Aventura, acció, suspens i terror és el que trobareu...

Un  dels creadors de la serie és el sr. Oren Peli: guionista, productor i director de Paranormal Activity (les altres 2 parts d'aquesta saga només les ha produit i ja es prepara Paranormal Activity 4), un film amb aires de 'realisme' que marca la pauta a The River.

Com ja us vam avançar aquí, l'encarregat de dirigir el doble capítol pilot de The River  (de 90 minuts) ha estat el català Jaume Collet-Serra (la Huérfana, Sin Identidad). Només dirigirà -de moment- aquests dos però serviran per a marcara el to de la sèrie ... preparats/des per a entrar a THE RIVER???