dijous, 15 de març del 2012

PESCANT SERIES DE TV (5): THE KILLING / FORBRYDELSEN

_
Els remakes estan arribant a uns nivells tremendos, jo crec que arribarà un moment que faran remakes abans de que surti el producte original, trencant totalment les barreres de l'espai/temps :P

El cas que us vull comentar és la d'una sèrie danesa (Forbrydelsen) que té -simultàniament- el seu remake als EEUU (The Killing), la convivència en l'emissió d'original i còpia és quelcom sorprenent i que convida a fer, inevitablement, comparacions. I, alhora, en ambdós projectes, els ressons de Twin Peaks són inevitables... (sí, Vane, avui en parlem ;)

FORBRYDELSEN
La detectiu Sarah Lund ha demanat traslladar-se del Departament de Policia de Dinamarca al de Suècia i compta les hores que hi falten... però l'aparició d'una adolescent morta en el porta-equipatges d'un cotxe la motivarà prou per a investigar el cas. Un dels atractius és que el temps narratiu és un dia per episodi... to fosc i atmòsfera enrarida serveix per a fer-nos un retrat de la societat danesa. La sèrie (iniciada l'any 2007) està en la tercera temporada.


THE KILLING
Una jove inspectora ha d'investigar l'assassinat d'una adolescent en el seu darrer dia de feina. Els sospitosos són molts i estan relacionats. Es tracta d'una sèrie (iniciada l'any 2011) amb l'atmòsfera de David Lynch (i la pregunta 'qui va matar Rosie Larsen, és evident) però amb la racionalitat i la lògica d'Agatha Christie (i ja està bé perquè, massa sovint, amb el sr. Lynch ens perdiem). Ha estat nominada a diversos premis Emmy i rellevants són l'actriu en el paper d'investigadora (Mireielle Enos) i la de la mare de la jove assassinada (Michelle Forbes). Estan en la segona temporada.

Les diferències són que el remake aposta per un argument de llarg recorregut mentres que l'original proposa un cas per temporada; i en la versió danesa, s'insinuen situacions polítiques i socials de Dinamarca (en la segona temporada hi ha una segona trama centrada en el primer ministre, per exemple).

Aquí teniu els dos tràilers ... compareu vosaltres.

5 comentaris:

Carolina ha dit...

:) Aquí Forbrydelse va ser la repera, i jo "en aquel entonces" donava classes de castellà a la víctima :D

Carolina ha dit...

I no sé per què s'han de fer remakes de sèries que ja són fantàstiques. Que no poden pensar solets, els americans? :p

Ciutadà K ha dit...

i quan li donaves classes estava viva i tal, no? :P

Sí, fer un remake d'una cosa que funciona denota molta manca de creativitat, certament!

laura ha dit...

... yo cojo tanto vicio que decidí no engancharme y me quedo con el cine (ahora estoy viendo antiguas pero...antiguas-antiguas y me encantan)

Ciutadà K ha dit...

antiguas como... ¿Viaje a la Luna? de Melies? ¿o no tanto? :D