dimecres, 5 de setembre del 2012

DESCOBRINT A LA SRA. CARMINHO


_
A l’edat de 6 anys la Carmo Rebelo de Andrade va saber que seria cantant ... Filla de la fadista Teresa Siqueira, d’ella va aprendre l’art del fado i es convertí en Carminho.

Als 12 anys va debutar al Coliseo de Lisboa... la potència de la seva veu contrastava amb la fragilitat del seu cos de nena.... 15 anys després, Carminho ja té 27 anys, 2 LPs a l’esquena i el reconeixement del públic de ser la continuadora de la cançó popular del país veí.

Per a cantar fado –segons Carminho- “se tiene que nacer fadista. Desde nina tienes que escuchar y aprender. Y no solo música, también la forma de vivir de los fadistas. Porque el fado es una forma de vida y se aprende de los mayores, de su experiència”. Coherent amb aquesta paraules en el 2005 la cantant es va carregar la motxilla a l’espatlla i va marxar a recórrer Portugal durant un any... de l’experiència en sortí el seu primer treball: Fado (2007), més clar no ho podia deixar: Carminho ha arribat per a mantenir encesa la flama del fadista.

Aquest 2012 ha tret el seu segon treball: Alma, en la que s’ha atrevit a obrir el seu estil a d’altres que no siguin fado: aires aperturistes –tímids- per a un treball que sona més fado que mai... guitarres i ritmes de saudade que t’acaronen l’ànima... gaudiu-la! A mi, el fado, em té el cor robat ...
 
Vídeo de Escrevi teu Nome No Vento de Carminho.