dimarts, 18 de setembre del 2012

PESCANT SERIES DE TV (9): REVOLUTION

 
El sr. J.J. Abrams -el que fou el rei Mides de la ficció televisiva- necessita un èxit contundent com el que aconseguí amb Lost. Després d'aquella sèrie molts han estat els intents d'aconseguir un resultat similar: Seis Grados (2008), Fringe (2008), Undercovers (2010), Person of Interest (2011) o Alcatraz (2012) no han acabat de convèncer al públic; potser Fringe i Person of Interest són les que més s'hi aproximen però la cancel·lació d'un nova temporada -de l'esperadíssima- Alcatraz ha estat un cop dur.
 
Ara, el sr. Abrams ens presenta: Revolution. Un misteri central, moltes escenes d'acció i ritme accelerat per a un producte que busca, bàsicament, entretenir. Ahir es va estrenar als EEUU i demà al canal SyFy.
 
L'arrencada de la sèrie no podia ser més espectacular i amb avions com a protagonistes (tot recordant Lost): els avions cauen del cel... d'un dia per a l'altre, un tall de l'electricitat planetari ens deixa sense ordinadors, mòbils, televisors ... cap dels aparells -que ara semblen tan imprescindibles- estan disponibles i la humanitat fa un pas enrera per a tornar a l'era pre-tecnològica. I la llei del més fort s'imposa, apareixent els senyors de la guerra com a principals dominadors. L'objectiu del producte no és oferir-nos dissertacions filosòfiques ni dubtes existencials... hi haurà incògnites, sí, però adornat amb escenes d'acció enlluernadores, lluites al més estil kung fu i presència d'espases i ballestes.
 
La incògnita principal de la sèrie ja us la podeu imaginar: qui o què ha provocat l'apagada? amb quina finalitat?. El paper principal recau com en d'altres -segell J.J.Abrams- en una dona: la Charlie és l'heroïna de Revolution, ella tindrà la clau per a retornar l'electricitat a la Terra. No cal ni dir que moooolta gent li posarà difícil.
 
Li donem un -nou- vot de confiança al sr. Abrams? Aquí teniu el tràiler: