dijous, 4 d’octubre del 2012

SITGES 2012 (2): COMENÇA EL FESTIVAL!!


 
Avui a les 19:00 es donarà el tret de sortida de la 45ena. edició del Festival de Sitges. Ho farà amb l'esperat debut d'Oriol Paulo: El Cuerpo, amb la presència de José Coronado, Belén Rueda i Hugo Silva. Un debut, que per la història i el format recorda al debut del sr. Balagueró que -l'any 1990- va despegar a Sitges amb Los Sin Nombre.
Del 04 al 14 d'octubre Sitges es plenarà del bo i millor del cinema fantàstic i de terror, en ell trobarem infinitat de motius per assisitir:
 
- pel·lícules esperadíssimes com: Looper (de Rian Johnson, premi millor director de Sitges quan va portar Brick) amb Bruce Willis i Joseph Gordon-Levitt; Frankenweenie (del sr. Tim Burton); Cosmopolis la nova de David Cronenberg estarà al festival i també ho estarà el debut del seu fill (Brandon Cronenberg): Antiviral;  Lo Imposible (de J.A. Bayona); The Lords of Salem (Rob Zombie); Invasor (Daniel Calparsoro); Holy Motors(de Leos Carax)
 
- pel·lícules que ens poden sorprendre: Seven Psycopaths (Martin McDonagh) amb Collin Farrell i Christopher Walke; Aftershock (de Nicolás López); el subgénere com el found footage, films fets a partir d'altrescom: V/H/S, Area 407 o The Bay.
 
- pel·lícules vingudes de l'Orient: Pietá (del gran Kim Ki Duk); Outrage Beyond (Takeshi Kitano); For love's Sake i Ace Attorney (Takashi Miike); The Weight (Jeon Kyu-wan), Doomsday Book (Kim Ji-woon i Yim Pil-Sung), Nameless Gangster: Rules of the Time (Yun Jong-Bin); Money (Im Sang-soo); Flying Swords of Dragon Gate (Tsui Hark)
 
- 12 pel·lícules de producció catalana i/o espanyola: Lo Imposible (de J.A. Bayona), El bosc (d'Oscar Aibar), Invasor (Daniel Calparsoro), Animals, Insensibles, Dancing Dogs, El peix Sebastiano, Vida en sombras...
 
- es repartiran premis honorífics: Premi honorífic a Neil Jordan (En compañía de lobos), Dee Wallace, Enrique Cerezo; Premi Brigadoon Nosferatu a Teresa Gimpera; Màquina del temps per a Elijah Wood, Barbara Steele, Don Coscarelli, William Lustig.
 
- el Festival de Sitges s'obre a la 'modernitat' amb Phonetastic Sitges Mobile Film Festival: el papaer del mòbil en la difusió audiovisual; Filmin i Veo Sitges: projectant en aquestes plataformes films presents en el Sitges; Sitges Books: llibreria d'ebooks del Festival; Sitges Reloaded: projectant films en altres ciutats de la penínsul·la (Valencia, Madrid i Bilbao), haurem d'esperar al 2013, però.
 
Que comenci el Festival !!!!


5 comentaris:

Laura ha dit...

Hola!!!

Que hi anireu, aquest any? Jo dissabte aniré a veure el docu d'El resplandor!

Ciutadà K ha dit...

Hola, Polita!
quina enveja em fa, senyoreta, perquè nosaltres aquest any tampoc hi serem ... a veure si al 2013... :D

ja m'explicarà! un documental, dius? sou uns modernos! jejejejeje

Laura ha dit...

Modernos no! Era l'única peli que ens quadrava amb els horaris que teníem per baixar!

(Vostè sap quina diferència hi ha entre un moderno i un hipster?)

Ciutadà K ha dit...

je,je,je,je sí, la majoria de cops les eleccions a Sitges funcionen així...

(doncs, miri, ha de saber que vaig estar documentant-me per a contestar a la interessant pregunta que va plantejar en un altre lloc i ara me la recorda ... però cap informació m'era prou satisfactòria... seguiré investigant i, algun dia, tindrà la sorpresa d'un resposta ... :P )

Laura ha dit...

Fantàstic!!!