dimecres, 24 de juliol del 2013

SR. MANUEL GARCIA FERRE

 (1929-2013)
 
Fa uns mesos moria el sr. Manuel García Ferré, un nom que a molts/es de nosaltres no ens diu res. El que segur que teniu present -sobretot els i les que teniu una edat- és un dels personatges que aquest senyor va crear i un dels més populars: Petete, i el seu programa televisiu, El libro gordo de Petete. Aquest personatge era un pingüí de peluix molt abrigat que, mitjançant converses amb un presentadora de carn i óssos, ens ensenyava coses del món de forma pedagògica i educativa.
 
El seu creador, el sr. García Ferré, va nèixer a Almeria però amb 17 anys va emigrar a Argentina on va estudiar Arquitectura i va treballar com a dibuixant publicitari. La seva passió era l'humor gràfic i va col·laborar en diferents publicacions infantils presentant les seves creacions. Una de les primeres fou Pi-Pio, el 1952, en la publicació Billiken. Després vingué el més reconegut a l'Argentina: Anteojito, un nen molt estudiós que cantava, era l'any 1964, i va tenir un revista pròpia, creada pel mateix García Ferré.
 
La llista de personatges als que va donar vida és molt llarga: Hijitus, Oaky, Calculín, la bruixa Cachavacha o Larguirucho... fins a arribar a Petete, personatge molt famós en la tele de la penínsul.la dels '80. Per a molts, el sr. García Ferré està considerat com el Walt Disney de l'animació argentina.
 
A Petete no sé si el recordareu però l'homenatge-paròdia que en fèu el sr. Pedro Ruiz i el seu El libro Gordo de Pedrete potser el teniu més present...tot plegat sembla ben bé del segle passat!