dimarts, 26 de novembre del 2013

WORLD PRESS PHOTO 2013 A BARCELONA


 
Fa unes setmanes inauguraven al CCCB de Barcelona l'exposició World Press Photo d'aquest any. S'hi estarà fins al 08/12 i és una ocasió perfecta per a veure com està el món mitjançant la mirada valenta, arriscada i contundent de professionals que situen la seva càmera en el nucli del conflicte. Gràcies a professionals com aquests/es sabem, una mica millor, què passa al món.
 
Sota el nom de Face Reality, Photographic Social Vision ha muntat l'exposició a Barcelona no només amb les fotografies, sinó acompanyades de projectes multimedia i trobades amb els fotògrafs implicats.
 
El World Press Phot 2013 ha comptat amb la participació de 5.666 fotògrafs de 124 països, material classificat en 8 categories que van des de Temes d'Actualitat a Esports o Naturalesa. Com ja sabem, la fotografia guanyadora és la del suec Paul Hansen, una colpidora imatge dels cossos de 2 nens (de 2 i 4 anys) de Gaza portats en braços pels seus familiars assassinats per l'exèrcit israelí.
 
En els premiats trobem un català, Bernat Armangué que en la categoria Reportatges Gràfics, Notícies d'Actualitat s'ha emportat el primer premi per la imatge que veieu al final.
 
Visitar l'exposició és una forma de reconèixer la feina d'aquests/es professionals.