dijous, 17 d’abril del 2014

SR. GLEEN EDWARD MCDUFFIE


(1927-2014)

Fa uns 4 anys (sí amics i amigues aquest blog també es fa gran) us vaig explicar la història d'un dels petons més populars del a història de la fotografia, el The Kiss del sr. Eisenstaedt en aquest post. Es tracta de la foto feta un 14 d'agost de 1945 en la que fruit de l'alegria pels carrers de Nova York, un soldat i una infermera es feien un petó improvisat, espontani. La infermera -la sra. Edith Cullen Shain, que va morir pocs mesos després de publicar el post- va estar mooooolts anys buscant el noi que la va besar. El passat 09 de març moria l'altre protragonista de la fotografia, el misteriós soldat.

El sr. McDuffie era el soldat de la marina que en assabentar-se que la guerra havia acabat i que el seu germà gran seria alliberat del camp japonés on estava presoner no va poder aguantar-se de sortir al carrer i besar a la primera noia que trobà, la jove Edith Cullen, infermera... "La vaig mirar somrient i la vaig besar. No ens vam dir ni una paraula", afirmà el protagonista quan  va descobrir la fotografia 20 anys després. El 2007 es va decidir a desvetllar que ell era el soldat besador, desbancant a la resta d'impostors que s'havien adjudicat el protagonisme. Un artista forense en va certificar l'identitat.

Ai, l'amor ...


 

 



 

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Home... amor precisament... va ser l'impuls del moment i prou, no es coneixien de res i després van seguir cada un per la seva banda

Ciutadà K ha dit...

Sí, home,és una forma d'amor... potser, atzarosa, potser efímera, potser volàtil... però AMOR!