dimarts, 15 de juliol del 2014

SR. RIK MAYALL

(1958-2014)
 
Fa aproximadament un mes, moria un dels referents televisius de la meva adolescencia: el sr. Rik Mayall, un dels intèrprets de la sèrie Els Joves. A més de ser-ne un dels protagonistes memorables en fou coguionista dels 12 capítols repartits en 2 temporades, l'any 1982 i l'any 1984.
 
El sr. Richard Michael Mayall va nèixer a les afores de Harlow i els seus pares es dedicaven al teatre i amb només 7 anys el sr. Mayall ja va pujar a l'escenari. L'any 1975, quan estudiava a la Universitat de Manchester va conèixer al sr. Adrian Edmondson que es van convertir en amics i parella d'espectacles fins a protagonitzar La Pareja Basura a la BBC (el sr. Edmondson a Els Joves seria Vyvyan Basterd, el punk més heavy!).
 
En el cinema, no tingué massa sort tot i aparèixer en films com L'ull de l'agullaUn home llop a Londres. Un dels darrers papers que realitzà fou a Harry Potter i la pedra filosofal (2001), però la seva participació fou eliminada a la sala de muntatge.
 
El sr. Mayall estaba destinat a triomfar a la televisió: amb els Joves, primer; i amb The New Statesman (de 1987 a 1992), després. També va participar a L'escurçó negre, al costat de Rowan Atkinson.
 
La passió de sr. Mayall, però, era el teatre, arribant a representar l'any 1991 Tot esperant Godot de Samuel Beckett; però també l'escriptura, havent editats novel·les i, fins i tot, contes infantils.
 
L'any 1998 va partir un accident de moto que el va deixar, d'entrada, en coma durant cinc dies; però, també, unes seqüeles que va arrosegar fins a la seva mort amb només 56 anys.
 
El seu paper patètic, histèric, pedant i estúpid a Els Joves el fa ocupar un lloc d'honor en la memorabília televisiva.
 

2 comentaris:

Anònim ha dit...

irònicament soc massa jove per haver vist els joves :P

Ciutadà K ha dit...

Però mai és tard, amic Pons, mai és tard... tot i que, vista ara, és d'una anacrònic que te mors.... és taaaaan dels '80!!!

però miri-la, home, miri-la!