dijous, 16 d’abril del 2015

PESCANT SERIES DE TV (16): THE KNICK


Diuen que els primers minuts de The Knick són dels més sorprenents de la història de la televisió en un capítol pilot... ¡toma ya! Sota la direcció d'Steven Soderebergh (que amenaça constantment en deixar de ser realitzador, però, per sort, no ho acaba complint) i protagonitzada per Clive Owen, es tracta d'un producte d'alta volada.

La sèrie pretén mostrar-nos el pas de la 'medicina carnissera' a la 'medicina moderna' en un hospital de Nova York. Ens situem doncs a l'any 1900 en el The Knickerbocker, un hospital de rics de la ciutat dels gratacels situat en un barri de pobres, en el que un cirurgià en cap pretén salvar la vida d'un pacient amb mètodes innovadors sense èxit. El pacient mor i el cirurgià es suïcida. El seu deixeble, el doctor Thackery (Owen Wilson) passa a ocupa el seu lloc; un deixeble addicte a la cocaïna injectada. Aquest detall ja ens dóna pistes sobre el que serà una sèrie no només d'hospitals, sinó de prostíbuls i fumadors xinesos, la marginalitat que envolta l'hospital, el crim, la diferència i les discriminacions racials,... tot això emmarcat en la Història de la Medicina i els seus avenços.

L'excel·lència de la sèrie resideix en una recreació mil·limètrica i obessiva de la ciutat de Nova York de principis del segle passat i una producció d'alt nivell: des del director de solvència més que demostrada (el sr. Soderbergh) passant per la BSO d'un habitual del director: Cliff Martinez.

Vinga, ja en tenim una altra per a la llista!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

una sèrie sobre un doctor drogoaddicte? a què em sona això? xD

M'agrada donar temps fins que la sèrie madura. Un bon capítol pilot també el puc fer jo :P

Ciutadà K ha dit...

Caram! l'omnipotent Pons també és capaç de fer bons capítols pilots??!

vosté és un crack... jejejejeje