divendres, 21 d’agost del 2015

ARRIBA PRE-EUFONIC 2015


Ja ha passat un any i ja el tornem a tenir aquí! L'Eufònic arriba per a animar-nos el final de l'estiu i fer-nos més portadora la tornada a la rutina post-vacances...

Aquest any arriba amb més 'coses' que mai. Tantes que no caben en els 4 dies que li han dedicat del 03 al 06 de setembre i a partir d'avui comencen les 'accions Eufònic 2015'.

Lo Festival d'Arts Sonores i Visuals a les Terres de l'Ebre és des de la seva creació una porta oberta a qualsevol manifestació artística que puguin encabir-se en l'art sonor o visual, així doncs, poques coses queden fora ... i aquesta laxitud de criteris permet que concerts i instal·lacions artístiques puguin conviure en una mateixa programació.

Aquests dies ens trobem en les accions prèvies al Festival amb la inauguració de diverses instal·lacions; com si d'un aperitiu es tractés, 4 exposicions ens faran obrir boca per al Festival:

- Avui divendres (21/08) a les 20:30 s'obre al públic 'Pajaros y trenes, trenes y pájaros' a l'Antic Molí d'Oli d'Ulldecona de l'artista Jan Mech. Es tracta d'una peça d'art sonor dissenyada específicament per a l'espai.

- Demà dissabte (22/08) a les 18:00 s'obre la instal·lació 'La llum de Miravet', un mapping per a l'absis de l'esglèsia del Castell de Miravet feta per Playmodes.

-Divendres 28/08 a les 19:30 inauguració de l'exposició col·lectiu: #digitallandscapes a Lo Pati, amb treballs de Vibeke Bertelsen, Kimberly  Burleigh, Hugues Clément, Yiannis Kranidiotis i Dennis H. Miller. Obres mostrades en 5 coeteres tradicionals del paisatge del Delta.

- Dissabte 29/08 a les 20:00 inauguració de l'exposició 'Ultim Esforç Rural II' de Bosch & Simons al Museu de la Mar de l'Ebre (La Ràpita), una curiosa màquina musical feta de simbombes gegants, el so dels quals remet al món rural eovcant el bramit d'un animal.

I a partir del següent cap de setmana, el del 03 de setembre: l'Eufònic, amb un seguit d'actuacions per a tots els gustos des dels esperats al territori Hydrogenese a Maria Rodés.... en parlem més endavant de tot plegat.

Jo no em penso perdre el mapping de Miravet... i tu?