dijous, 21 d’abril del 2016

COMENÇA D'A 2016:CINEMA D'AUTOR A TOPE!!


Avui mateix comença un dels festivals més interessants de Barcelona: El D'A o Festival Internacional de Cinema d'Autor de Barcelona. Aquest any és la seva sisena edició i ja està més que consolidat tenint en compte la varietat d'espais i la programació que ens ofereix.

Fins a l'01 de maig per les pantalles del Cinema Aribau (sala 1 i 2), el CCCB, la Filmoteca de Catalunya i la seu de l'SGAE s'hi projectaran films de 23 päisos del millor cinema d'autor contemporani de fora i d'aquí. Hi podrem veure més de 70 films repartits en 7 seccions: 

- Direccions: el milloret de cada casa, amb treballs de Guy Maddin, Juan Cavestany, Hong Sang-Soo, Alexander Sokurov, Terence Davies, Arnaud Desplechin o Brillante Mendoza...
- Talents: és la secció competitiva del festival amb flms de Tobias Nölle, Rachel Lang, Joao Nicolau, Mauro Herce o Gan Bi
- Talents (fora de competició) amb films de Louis Garrel o Gabriel Ripstein
- Transicions: Films que han passat amb èxit per altres festivals, aquí trobarem els darrers treballs de Norberto Ramos del Val, Carles Torras, Ryusuke Hamaguchi, Nabil Ayouch, Hugo Vieira da Silva o Gabriel Mascaro, per exemple.
- Retrospectiva de Sharunas Bartas (director lituà) amb 10 dels seus films més representatius
- Tribut a Andrzej Zulawski: homenatge al recentment desparegut director tot projectant el seu darrer film: Cosmos, vist a Sitges 2015.
- Sessions especials: cinema familiar, maratons i d'altres 'peces' que escapen de les sessions anteriors, aquí podem trobar films de Thom Andersen o Alex Sardà.

La inaguració Cegados por el sol (de LucaGuadagnino) compta amb la presència de Tilda Swinton, Ralph Fiennes, Dakota Johnson i Matthias Schoenaerts. I la Cloenda a càrrec de La Propera Pell d'Isaki Lacuesa i Isa Campo.

Davant del maremàgnum de títols i noms propis el mateix director del Festival -Carlos R. Ríos- tot i que reconeix que fa de mal dir, ressalta les 8 propostes imprescindibles del D'A-2016: Kaili Blues (de Gan Bi), Happy Hour (de Riysuke Hamaguchi), L'ombre des Femmes (de Philippe Garrel), Les deux amis (Louis Garrel), Te prometo anarquía (de Julio Hernández Cordón), Demon (de Marcin Wrona), Lily Lane (de Bence Fliegauf) i Posto avanzado do progreso (d'Hugo Vieira da Silva)

Vinga, nois i noies, se'ns gira feina!!