dilluns, 20 de juny del 2016

18/06: DIA INTERNACIONAL DEL SUSHI


Amics i amigues, ja sabem que hi ha dies per a tot, les coses que podeu considerar més absurdes segur, segur que tenen el seu dia. Doncs bé, encara que les institucions oficials potser no l'hagin reconegut dissabte 18 de juny va ser el Dia Internacional del Sushi.

La iniciativa sorgí del sr. Chris DeMay, l'administrador d'una pàgina Facebook sobre sushi, l'any 2009. L'any següent fou 'oficialitzat' pel Calendari d'Events de Chase (un del almanacs més importants dels EEUU).

Al Ciutadà K, fa un parell d'anys no li agradava el sushi, fins i tot, li feia una mica d'angúnia... aquell peix cru, aquella textura gelatinosa en algun cas, aquella fortor de marisc... qualsevol sentiment negatiu va desaparèixer d'un dia per l'altre.  I ara us puc afirmar que són un autèntic ADDICTE!! però molt!!! No pot faltar un dinar de sushi a la setmana, tinc localitzats els restaurants que en fan de la comarca; i, òbviament, n'he après a fer-ne (la foto és del meyudebut)... si tu et  produeixes la teva droga sempre et surt més barat  :P

Les primeres referències històriques d'aquest plat són del 718 però es va extendre's tal i com es fa ara a partir del segle XIX, quan s'inventà el vinagre d'arròs i es va buillir l'arròs en comptes de coure'l al vapor. 

Llarga vida al sushi!


2 comentaris:

Sergi ha dit...

Jo també sóc força aficionat al sushi. Fa poc que en vaig menjar, però si ho arribo a saber el dissabte hagués fet un 'esforç'! El que fa temps que no faig és fer-me'l jo mateix, això ho haurem d'arreglar!

Ciutadà K ha dit...

Jo cada cop disfruto més fent-ne ... i ja estem en aquell punt de provar 'coses rares': com maki de pernil salat i formatge, per exemple :P