dimecres, 27 de juliol del 2016

PER QUE XILE? DE LA SRA. EVA MASCARELL


Per què Xile? és un projecte audiovisual que narra en primera persona el viatge d'Eva Mascarell, una jove de les Terres de l'Ebre (una artistassa!) que creua l'Atlàntic incitada per alguna cosa que la seva mare no entén.

A la recerca d'unes oportunitats i experiències que aquí no obté, l'Eva marxa a Xile i la seva mare li envia un carta amb els neguits que l'encaborien:

"Hola amor, t'escric amb la incertesa de si això arribarà quan ja hagis marxat a Santiago. Espero que trobis el que hagis vingut a buscar, perquè hi ha molts moments al dia que em pregunto... I això d'anar fos com fos i amb l'excusa que fos cap a Xile? D'on devia sorgir el germen d'aquest desig? Quin deu ser l'objectiu real que estàs cercant?"

Com a resposta a aquesta carta que Eva mai va contestar-li a la seva mare, neix una exposició fotogràfica i un documental que retrata l'experiència i les seves peripècies d'aquest viatge.

L'exposició, de paisatges estupendos, estarà disponible fins al 22 d'agost al Llar d'Amposta i aquest diumenge (31/07) a les 22:00, ens presentarà el documental que mostra el procés de creació i la vida de l'artista en terres xilenes durant els 6 mesos que hi estigué treballant del què sortia: animadora en festes infantils, fotògrafaen festes musicals o bodes jueves, en un taller de serigrafia... experimentant en pròpia pell com és la vida d'una immigrant sense papers.

Aquí us deixo el tràiler del documental