dijous, 25 d’agost del 2016

JULIETA, LA NOVIA O EL OLIVO CAP ALS OSCAR?



Doncs aquestes són les tres pelis que l'Acadèmia ha preseleccionat per als Oscar. Tres dels films més 'rellevants' de la collita del 2015 a l'Estat Espanyol que representen la veterania i la joventut de la cinematografia actual i les tres amb un aire marcadament femení.

El 07 de setembre es sabrà quina és l'escollida i del 17 al 24 de gener sabrem si Hollywood l'accepta com a nominada a millor pel·lícula estrangera...

Aquí van alguns comentaris:

JULIETA (de Pedro Almodóvar): El retrobament amb l'Almodóvar més íntim, dramàtic i madur amb unes actrius excel·lents en un personatge desdoblat amb el rostre d'Emma Suárez i Adriana Ugarte. 
   Pro: Almodóvar -que ja té un Oscar- és un dels directors més representatius i reconeguts del cinema espanyol. La marca Almodóvar ja li proporciona punts.
  Contra: Li manca la frescor d'altres temps de l'autor manxec, Julieta pot resultar densa, poc àgil... La involucració en els 'papers de Panamà' van comportar la pitjor recaptació en el moment de l'estrena d'un film del director.

LA NOVIA (de Paula Ortiz): La valentia d'emprendre l'univers lorquià amb només 3 curts i 1 llargmetratge diu molt de la seva directora.
    Pro: El ressó universal de Lorca. El talent jove de la directora i l'apabullant força estètica del film. 
    Contra: un film excessivament esteticista, massa metafòric, massa poètic i en alguns punts massa teatralitzat. La poca trajectòria professional de la directora no juga al seu favor.

EL OLIVO (d'Iciar Bollaín): Amable història sobre les relacions familiars, els valors i la fermesa dels principis... trets habituals de la directora i, sobretot, del seu guionista -habitual de Ken Loach- Paul Laverty.
     Pro: Es dificil no empatitza amb la sensibilitat de la jove protagonista i el seu repte. Seria la proposta menys arriscada i més fàcil de les tres pelis.
   Contra: El localisme de la història, l'excessiu bon rotllo que desborda i el quasi nom desconegut de la seva directora no juguen al seu favor. Al film li manca cos.

Tot i que Julieta m'ha recuperat al tan enyorat Almodóvar, em quedo sense dubte amb La Novia una de les pelis més impactants de l'any passat (no, El Olivo no és ni una opció)