dimarts, 6 de setembre del 2016

EL VII FANGOFEST AMPOSTA JA EL TENIM AQUI!!!


Del 08 a l'11 de setembre comença el VII Fangofest Amposta, Festival Internacional de Cinema Fantàstic, Terror i Gore. 4 dies plens d'emocions fortes a la gran pantalla ... i fora. Aquest any s'incorpora al Fangofest el Survival Zombie un joc de rol/gincana en la que Amposta es transforma en un ciutat plena de zombies i has de sobreviure.... qui quedi l'últim, guanya! (Podeu obtenir més informació en el següent enllaç).


Una altra novetat és el canvi d'ubicació, aquest any s'instal·len en un espai més gran i més cèntric: el cinema de la Lira Ampostina.

Poc a poc aquest festival especialitzat -únic en el nostre territori- va aconseguint solidesa i solera. El Fangofest d'aquest any compta amb 6 seccions: Oficial Fantàstic (amb 32 curts), Oficial Terror (amb 20), Oficial Animació (amb 13), Oficial Maledictis (amb 13), Oficial Gore (amb 8) i Llargmetratges (amb 7). 

Fangofest, cada any, compta amb la presència d'algun convidat del gènere. Aquest any podrem gaudir de la veterania i experiència del sr. Jack Taylor, que amb 79 anys d'edat -i encara en actiu!- ens repassarà la seva extensa filmografia. Nascut com a George Brown Randall a Oregon (EEUU) es va mudar a Mèxic a finals dels '50 del segle passat on va debutar en el cinema com a actor. A principis del '60 començar a participar de ple en el gènere de terror i fantàstic. A meitat del '60 participa en diversos westerns espanyols i això li permetè entrar en contacte amb Jess Franco que el donaria a conèixer a la penínsul·la en molts dels seus films, com: Necronomicon, La isla de la Muerte, El conde Drácula (al costat del mismíssim Christopher Lee). També col·laborà amb Paul Naschy. També l'hem pogut veure en sèries com Curro Jiménez o Médico de familia. Present en films internacionals com Conan, el bárbaro o La novena puerta darrerament ha participat en els darrers treballs d'Eugenio Mira: The Birthday, Agnosia i Grand Piano. El seu rostre inexcusablement inquietant és una peça crucial del 'fantaterror'.


Com en altres edicions, també s'inclou la secció Made in Terres de l'Ebre, una forma de donar visibilitat a treballs fets en el nostre territori que no tenen perquè a veure amb la temàtica del festival. CREA hi estarà present amb el darrer curt: Corderos, que podreu veure després de la Inauguració del Festival, el dijous 08/09 a les 20:15.

Ens veiem pel Fangofest!