dimarts, 20 de setembre del 2016

EXPO: NUNES. MES ENLLA DEL TEMPS



Fa 6 anys féiem ressó de la mort del sr. Nunes tot repassant la seva activitat en el món cultural i, sobretot, cinematogràfic. Es tractava d'un dels fundadors i màxim representant de l'anomenada Escola de Barcelona, moviment cinematogràfic dels anys '60 del segle passat, una mena de resposta/rèplica a la nouvelle vague francesa.

Ara podem retrobar-nos amb el pensament i activitat d'aquest artista gràcies a l'exposició  de l'Arts Santa Mònica: Nunes. Més enllà del temps, que podem gaudir fins al 02 d'octubre.

El cinema del sr. Nunes no és un cinema fàcil -de fet, l'Escola de Barcelona no ho és gens de fàcil-, s'allunyava de la narrativa convencional per aproximar-se a l'abstracció. 

A l'exposició se'ns planteja dues aproximacions a l'obra de l'artista: d'una banda, la seva tasca com a autor de cinema repassant alguns dels seus films, cartells, retalls de premsa i materials del seu arxiu personal; i de l'altra, l'activitat com a pensador crític i reivindicatiu, pròxim a l'anarquisme.

Una bona ocasió per a descobrir, re-descobrir o, senzillament, trobar-nos amb un autor amb unes idees que tenen plena vigència.