dimecres, 18 de gener del 2017

PREMIS GLOBUS D'OR 2017


Fa uns dies va tenir lloc la 74 edició del Premis Globus d'Or que atorga la Premsa Estrangera de Hollywood. I si hem d'escollir una guanyadora, sense cap mena de dubte, aquesta fou La La Land que amb 7 nominacions se les va emportar totes. Es tracta del film més premiat de la història dels Globus d'Or i hem de dir que ben merescut! un autèntica joia de film!

Una gala avorridota amenitzada pel sr. Jimmy Fallon va tenir com a fet més destacable el discurs de la sra. Meryl Streep (67 anys) en rebre el premi Cecil B. DeMille com a reconeixement a la seva carrera, una carrera amb 30 nominacions i 8 premis Globus d'Or; un discurs on li cantà la canya al Trump.

Els Premis de Cinema:
- Millor pel·lícula de comèdia o musical: LA LA LAND (del sr. Damien Chazelle, director de Whiplash)(competint amb Deadpool, Florence Foster Jenkins, 20th. Century Women i Sing Street)
- Millor pel·lícula dramàtica: MOONLIGHT (l'unic premi de 6 nominacions)
- Millor actor de comèdia o musical: RYAN GOSLING (per La La Land)(primer Globus d'Or en la carrera del sr. Gosling; competint amb Ryan Reynolds, Hugh Grant, Jonah Hill o Colin Farrell).
- Millor actriu de comèdia o musical: EMMA STONE (per La La Land)(primer Globus també per a aquesta actriu, competint amb Meryl Streep, Annette Benning, Lily Collins i Hailee Steinfeld.
- Millor actor de drama: CASEY AFFLECK (per Manchester frente al mar)(primer Globus d'Ord també per al germà de Ben Affleck; competint amb Denzel Washington, Andrew Garfield, Viggo Mortensen i Joel Edgerton).
- Millor actriu de drama: ISABELLE HUPPERT (per Elle)(competint amb Natalie Portman, Amy Adams, Jessica Chastain i Ruth Negga)
- Millor actor secundari: AARON TAYLOR-JOHNSON (per Animales Nocturnos)(premi sorpresa, competint amb Maheshala Ali, Jeff Bridges, Simon Helberg i Dev Patel)
- Millor actriu secundària: VIOLA DAVIS (per Fences)(premi esperat, competint amb Michelle Williams, Naomi Harris, Nicole Kidman i Octavia Spencer)
- Millor director: DAMIEN CHAZELLE (per La La Land)(competint amb Mel Gibson, Kenneth Lonergan i Tom Ford)
- Millor guió: DAMIEN CHAZELLE (per La La Land)(competint amb Tom Ford i Austin Wright; Barry Jenkins i Tarell Alvin McCraney; Kenneth Lonergan i Taylor Sheridan)
- Millor Banda Sonora Original: JUSTIN HURWITZ (per La La Land)(competint amb Hans Zimmer, Pharrell  Williams i Benjamin Wallfisch; Dustin O'Halloran i Hauschka; Johann Johannson i Nicholas Britell)
- Millor cançó original: CITY OF STARS de Justin Hurwitz (per La La Land)(competint amb Justin Timberlake, Ariana Grande i Stevie Wonder; Iggy Pop i Lynn Manuel Miranda
- Millor pel·lícula d'animació: ZOOTROPOLIS (competint amb Canta!, Vaiana, Trolls, Kubo y las dos cuerdas mágicas i La vida de Calabacín)
- Millor pel·lícula estrangera: ELLE (de Paul Verhoeven)(malgrat la favorita fos Toni Erdmann)

Els premis de TV:
- Millor drama: THE CROWN
- Millor serie de comèdia o musical: ATLANTA
- Millor miniserie: EL PUEBLO CONTRA O.J. SIMPSON: AMERICAN CRIME STORY
- Millor actor de sèrie dramàtica: BILLY BOB THORNTON (per Goliath)
- Millor actriu de sèrie dramàtica: CLAIRE FOY (per The Crown)
- Millor actriu de sèrie de comèdia i musical: TRACEE ELLIS ROSS (per Black-ish)
- Millor actor de sèrie de comèdia o musical: DONALD GLOVER (per Atlanta)
- Millor actriu de mini-sèrie: SARAH PAULSON (per El pueblo contra O.J.Simpson: American Crime Story)
- Millor actor de mini-sèrie:  TOM HIDDLESTON (per El infiltrado)
- Millor actor secundari de sèrie: HUGH LAURIE (per El infiltrado)
- Millor actriu secundària de sèrie: OLIVIA COLMAN (per El infiltrado)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Al final encara em faran veure un musical, a mi!