dimecres, 19 de juliol del 2017

PESCANT SERIES DE TV (24): GYPSY


Resultat d'imatges de promo gypsy naomi wattsUna de tantes crítiques que se'm pot fer, és que sovint parlo de 'coses' que no he vist... sí, mira, perquè ho 'descobreixo' i em ve de gust compartir-ho amb el món. Per a compensar, però, també parlo bastant d'allò que veig i on vaig. 

L'objectiu de pescar sèries, en gairebé el 100%, és detectar allò què em pot interessar però encara no m'hi he capbussat. Un bon exercici seria recopilar les 24 'pesques' fetes fins ara i identificar aquelles que he vist i comentar què m'han semblat (vinga, ho apunto a llista de 'possibles entrades'!).

Avui he pescat un sèrie nova de Netflix, a major glòria de la sra. Naomi Watts -ens agrada la Naomi, des del dia que el sr. Lynch la fèu patir una mica a Mulholland Drive ens agrada la Naomi-. Precisament, aquest film havia de ser una sèrie per l'ABC però fou rebutjada després de fer-ne el capítol pilot ... i el sr. Lynch la convertí en llargmetratge. I, de fet, el personatge de la sèrie que ens ocupa no està massa lluny de l'ambiguïtat i complexitat d'aquell personatge del film lynchià.

Gypsy, és la història d'una psico-terapeuta (la Naomi), aparentment amb una família feliç: marit i filla, de vida plàcida. Per com molts i moltes, la protagonista té un 'costat fosc': ser altres persones, viure altres vides a partir de tot allò que els pacients comparteixen amb ella. D'aquesta forma, la sèrie apunta cap dues fantasies que més de dos i de tres ha tingut: ser un altra persona o ser un 'voyeur' de la vida dels altres.

Aques punt de partida no amaga la intenció dels creadors de la sèrie: provocar situacions rebuscades, un punt malsanes, amanit amb unes bones dosis de sensualitat i aire sexi. De fet, el director del primer episodi és el sr. Sam Taylor-Johnson (director de les 50 ombres de Grey... qüestió que, per a mi, un gran incentiu no és, la veritat).

La crítica no l'ha deixat massa ben parada, parla d'excès de monòlegs interiors i de verborrea que pot arribar a espatllar l'acció ... però, com us deia, com dels què es tracta és de pescar: pesquem!