dijous, 14 de desembre del 2017

LES 10 MILLORS COMEDIES DEL CINEMA


Resultat d'imatges de some like it hotHe de reconèixer que sóc poc de comèdies, així, en general. Sóc dels que prejutgen que on hi hagi una bona interpretació dramàtica que es tregui la còmica. Sí, ja ho sé que és un error pensar així i que un bon cinèfag hauria de ser capaç de valorar els personatges d'Adam Sandler, Jack Black, Seth Rogen, Jonah Hill... però em costa...

Així que, avui trenco una llança a favor del cinema còmic tot fent un rànking de les 10 millors pelis de comèdia de la Història del Cinema.

La BBC Culture va preguntar a 253 crítics de cinema de tot el món per a que escollissin la millor peli còmica de la Història. Els recomptes de vots ens ofereix la llista següent:

10. The General (1926), dirigida per Clyde Bruckman i Buster Keaton, amb Buster keaton

9. This Is Spinal Tap (1984), dirigida per Rob Reiner, amb Rob Reiner Michael McKean, Christopher Guest.

8. Play-Time (1967), dirigida per Jacques Tati, amb Jacques Tati

7. Airplane! (1980), dirigida per Jim Abrahams, Jerry Zucker, David Zucker, amb Lorna Patterson, Joyc Bulifant, Jill Whelan

6. Monty Pythons-Life of Brian (1979), dirigida per Terry Jones, amb Terry Jones, Eric Idle.

5. Duck Soup (sopa de ganso)(1933), dirigida per Leo McCarey, amb Zeppo Marx, Groucho Marx, Chico Marc, Harpo Marx.

4. Groundhog Day (Atrapado en el tiempo)(1993), dirigida per Harold Ramis, amb Bill Murray i Andie MacDowell

3. Annie Hall (1977), dirigida per Woody Allen, amb Woody Allen, Diane Keaton.

2. Dr. Strangelove Or How I Learned To Stop Worrying And Love The Bomb, (¿Teléfono rojo?, volamos hacia Moscú) (1964), dirigida per Stanley Kubrick, amb George C. Scott

1. Some like It Hot (Con faldas y a lo loco)(1959), dirigida per Billy Wilder, amb Tony Curtis, Marilyn Monroe i Jack Lemmon.


Uf, la llista té tela ... és curiós que només hi hagi una peli feta més tard dels '80 del segle passat. Què passa? què han de passar 50 anys per a valorar realment una peli? no serà que els crítics que puntuen ja tenen una edat? 

No serà que aquell prejudici que plantejava més amunt està més extens del què hauria? Reflexionem...

4 comentaris:

Sergi ha dit...

La comèdia és sempre un gènere menystingut, en part perquè n'hi ha de molt dolentes, però també n'hi ha de bones. I no diuen que és més fàcil fer plorar que fer riure? Saber fer riure no és pas fàcil, eh! No està malament la llista, i sí que són força antigues, però són bones. Darrerament es fan comèdies força fluixes, més gamberres que altra cosa. Podríem afegir 'There's something about Mary' o 'The eternal sunshine of the spotless mind', que és tragicòmica, però que també és bona. La primera que deia no sé si estaria al nivell de les anteriors. Me'n sortirien algunes de més modernes que les de la llista, però tampoc són de l'Adam Sandler i aquesta gent...

Ciutadà K ha dit...

Ui sí, Xexu, la que comentes del Jim Carrey i la Kate Winslet és un gran film, no sé si seria capaç de posar-la en el gènere de la comèdia, però GRAN film.

Jo, de cinema modern, hi posarà totes les del Woody Allen, és el tipus d'humor en el que em sento més identificat i més connecto...

Pons ha dit...

Les he vist totes menys la 8 i la 9. De totes elles em em van agradar especialment la 7, la 6 i la 4. La 5 i la 10 em van avorrir una mica, la resta estan bé.

Què afegiria jo? Mmmm la Princesa promesa contaria com a comèdia? Sinó los Mercenários 2 està sorprenentment bé perquè m'encanta la autoparòdia i tota la pel·lícula ho és.

Ciutadà K ha dit...

Caram, no el feia veient tan cinema clàssic, sr. Pons... la Princesa Prometida com a comèdia trobo que no cola i Los Mercenarios 2 com una una de les 10 millors còmedies de la Història del Cinema, vol dir que tant xula és?