dimarts, 8 de maig del 2018

EL SR. DAVID SIMON PREPARA SERIE SOBRE LA GUERRA DEL '36

Resultat d'imatges de david simon guerra civil

Per a molta gent, The Wire és la millor sèrie de la televisió; per a mi, si no estigués Twin Peaks o Lost també diria el mateix ... almenys, estem d'acord en que és una de les millors. Si encara no l'heu vist, ja tardeu!

El seu creador fou el sr. David Simon (responsable d'altres sèries posteriors com The Deuce o Treme) ha posat l'ull en la Guerra Espanyola del '36 i en farà una sèrie.

Amb la coproducció de Mediapro i amb el nom de A Dry Run (que podem traduir com 'simulacre' o 'assaig general') la sèrie vol parlar dels brigadistes que van venir dels EEUU a Espanya per a defensar la democràcia i lluitar contra el feixisme. El títol respon a la idea de que, per a molts, la Guerra Espanyola va ser el preludi o l'assaig de la II GM, que just començava quan la d'aquí acabava.

Sembla ser que el mateix sr. Simon va tenir algun familiar que participà en la Guerra a la penínsul·la.

Tot i que encara està en una fase de producció molt inicial, la sèrie serà rodada en anglès i tindrà 6 capítols d'una hora cadascun; potser hauríem de parlar més de mini-sèrie que de sèrie convencional. 

El responsable de The Wire estarà rodejat dels mateixos guionistes que en aquella sèrie de referència: George Pelecanos i Dennis Lehane.

En declaracions del mateix David Simon la sèrie oferirà una "narrativa convincent i tràgica" amb clares intencions de crítica política en afirmà que quan "la República espanyola fou amenaçada, el capitalisme va escollir la tirania". Tenint en compte la trajectòria del responsable el realisme serà allò predominant.

Òbviament, els casposos hereus del generalíssim que a l'infern estigui, no trigaran ha mostrar-se en contra de la producció, aixecant les suposades banders de la manca de parcialitat i bla, bla, bla ... però és que les intencions són clares: no es pretén ser imparcial; el projecte pren partit des de ja.

L'esperem amb ganes!