dijous, 29 de novembre del 2018

1ª JORNADA LORCA EN CATALUÑA A AMPOSTA


foto de Lorquianas.


Poc a poc, pas a pas, Lorquianas col·lectiu creat per Fuensanta López que busca empoderar i donar veu a les Dones mitjançant la cultura i l'obra de Federico García Lorca. Ja porten un any i les seves actuacions i recitals s'han anat succeint, alguns amb micro obert per a que qualsevol pogués recitar poemes de Lorca, fins arribar a la representació de la Casa de Bernarda Alba en la que Lorquiana va deixar ben clar que la seva és una tasca de llarga durada, madura i estable.


La seva inquietud i ganes de donar a conèixer i retre homenatge al mestre Lorca no té límits i per això han organitzat la 1ª Jornada Lorca en Cataluña a Amposta per aquest diumenge 02 de desembre en diferents punts de la ciutat (Biblioteca d'Amposta, Llar Amposta i el Casal d'Amposta).

Un seguit d'activitats que volen parlar de la relació de Lorca amb Catalunya i apropar-nos a la seva obra: xerrades, música, vermut poètic, tallers, recital teatralitzat...

Amb la participació de Víctor Fernández (escriptor i investigador de Lorca), Lucrecia Bertomeu (Presidenta de les Lorquianes), Arturo Gaya (música), Noel Luna (cantautor), Lorquianas i tots aquelles i aquelles que vulguem recitar algun text de Lorca tenim el nostre moment de 'micro obert'.

Aquí teniu la programació

I JORNADA LORCA EN CATALUÑA

Biblioteca Sebastíà Juan Arbó.
10.15. Presentación. Lucrecia Bertomeu. Presidenta de Lorquianas.
10.30. ‘Lorca en femenino. Las mujeres de su vida y su obra’. Ponente: Fuensanta López. Actriz, estudiosa de Lorca y fundadora de Lorquianas.
11.00. Turno de preguntas.
11.15. Presentación del taller ‘Lorca i la cançó popular’. Arturo Gaya. Músico y periodista.
11.30. ‘Apuntes de la última estancia de Lorca en Cataluña’. Ponente: Víctor Fernández. Escritor, periodista e investigador de Lorca.
12.30. Turno de preguntas.

Entrada libre hasta completar aforo.

Llar Amposta.
13.15. Vermut Poético. 'Requiem por Federico'. Poemas a Federico García Lorca de Antonio Machado, Rafael de León, Gabriel Celaya... Voces: Lorquianas. Guitarra: Noel Luna.
Micros Abiertos. Si quieres participar leyendo un poema o texto de Lorca puedes enviar un whatsapp al 682 78 14 48 y te daremos turno de lectura.
14.00. Paella y pica-pica servida por Vintage. (Degustación precio popular).
Entrada libre.

Biblioteca Sebastíà Juan Arbó.
16.00 a 19.00. Taller de canto. ‘Lorca i la cançó popular’. La técnica de voz en el canto tradicional y repertorio sobre las canciones populares de García Lorca. Impartido por Arturo Gaya.
Inscripción gratuita: info@lorquianas.org (Plazas limitadas).

El Casal
20.00. Recital teatralizado 'Otoño enajenado'. Lorquianas, Noel Luna, Arturo Gaya, alumnado del taller de canto y artistas invitados.
Entrada libre hasta completar aforo.