divendres, 16 de novembre del 2018

FESTIVAL DE CINEFAGIA ( XLVI ): SITGES 2018 (SEGONA PART)


OVERLORD (2018)
Resultat d'imatges de film overlord
Un creuament de gèneres molt encertat: bèlic amb fantástic. Sota la producció de J. J. Abrams, el film de Julius Avery arrenca de forma magistral i avança de forma trepidant. Una missió aliada en la II Guerra Mundial es barreja amb experiments xiflats dels nazis. Bon so, bon ritme, bons efectes, bona música, bon desenllaç i amb les gotes de sang necessáries. Una peli mooolt sitges!
Valoració: 9





KEEPERS (2018)
Resultat d'imatges de film keepersTres homes es fan cárrec del far d'una illa deserta a Escócia, allá trobaran una caixa, el contingut de la qual, els pot canviar la vida... El xoc entre 'matxotes' és inevitable. Amb Peter Mullan i Gerard Butler, el suposat misteri inicial va perdent gas i es torna lenta i sosa. Llástima perquè era un bon plantejament!

Valoració: 5,5






BEAST (2017)
Resultat d'imatges de film beastUna jove d'una família ben posicionada amb una mare castradora, viu reprimida i gens adaptada al seu entorn... Coneix un guapo 'malote' gens amant de les convencions socials que li permet ser el què realment ella vol ser.  S'uneixen 'el hambre con las ganas de comer'. Mentrestant, a l'illa on viuen, 3 joves han estat violades i assassinades i no han agafat al culpable... Film sobre la necessitat de ser escoltats, entesos i respectats i amb una gran interpretació femenina. Intens i captivador.

Valoració: 8,5



A ROUGH DRAFT
Resultat d'imatges de film a rough draftBueno, havia d'arribar: la pitjor peli vista en el Sitges 2018. Basada un best-seller rus... Què passaria si un bon dia ningú sapigués qui ets ni casa teva fos casa teva? I llavors et diuen que ets un aduanero que has de vigilar les portes a altres mons i, a més, tu en pots crear de mons, si vols (pos vale!) i la gent entra i surt i hi ha matrioskes que són com naus espacials 😲 i entren personatges i surten i res té a veure amb res... Delirant, caótica i absurda. I el pitjor, acaba amb un: 'continuará' . Un petardo, vamos. 

Valoració: 3



UPGRADE (2018)
Resultat d'imatges de film upgradeEn un futur próxim la intel.ligència artificial permetrá automatismes domèstiques o suplirá, de forma impensable ara, discapacitats físiques... Una história de venjança per a una revisita a plantejaments cyborgs ja vistos. Distreta i amb sentit de l'humor, decau el ritme cap al final peró amb un bon disseny artístic. Bona peça de ciència-ficció.
Valoració: 7




L'HEURE DE SORTIE (2018)
Resultat d'imatges de film l'heure de sortie

Film francès sobre un grup d'adolescents superdotats desencantats de la societat actual. Millennials nihilistes que veuen que el món se'n va a norris... Impossible no pensar amb 'Quién puede matar a un niño?' o, fins i tot, Haneke. Tot i la bona atmósfera creada de neguit i incertesa li falta malícia i un final més intens...

Tot i aixó, no está mal!
Valoració: 6




MONSTRUM (2018)
Resultat d'imatges de film monstrumUna de 'monstres' coreana. Al segle XVI, en un entorn rural feudal, la llegenda d'un monstre sanguinari que viu al bosc atemoreix la població... Será real? Una mena de King Kong oriental que ens torna a posar de manifest que el pitjor monstre sempre és l'ésser humá. Bons efectes especials, bon ritme, llástima d'alguns acudits facilons... 
Valoració: 7






EL ANGEL (2018)
Resultat d'imatges de film el angelAquesta peli está rebentant la taquilla dels cinemes a Argentina i molt probablement será la seva representant als Oscar. História basada en fets reals a principis dels '70 del segle passat sobre un jove de cara angelical peró que és un lladre ben perillós i que viu al límit... Un puntet Scorsese peró sense la maduresa del mestre. Molt destacable l' efecte magnètic de l'actor/personatge que aconsegueix moments ben lúcids. Com ja va sent habitual en el cinema actual li sobren alguns minuts.
Valoració: 7,5



70 BINLADENS (2018)
Resultat d'imatges de film 70 binladensUn despropósit de film, i és una pena perquè al seu director -Koldo Serra- el seguíem de prop. Destacables les interpretacions de Nathalie Poza i Hugo Silva, peró, des de frases de guió risibles a una resolució que desperta poc interès per a un film farcit de clixés i situacions ja vistes. Ni una 'perduda' Emma Suárez li fa aixecar el vol... una pena, sí...
Valoració: 4






KASANE: BEAUTY AND FATE (2018)
Resultat d'imatges de film kasaneUn pintallavis que et permet intercanviar el cos a la persona que besis i una actriu que vol triomfar... Un film japonés intens amb referències a La Ventafocs o Pigmalió. El film no está mal peró en algun moment et perds entre tants canvis de personalitat. Podria dir que el missatge és que la bellesa está a l'interior, pero... trobo que no ho és.
Valoració: 6,5






DIAMANTINO (2018)
Resultat d'imatges de film diamantinoPoques pel·lícules veiem a Sitges vingudes de Portugal. Aquesta no us sabria dir, encara, si m'ha agradat o no, l'he de reposar... És una peli tan hortera que está al límit del ridícul peró, precisament, aquest és el seu encant. Un ingenu, infantil i, fins i tot, asexual jugador de futbol d'èxit (buenorro, per cert) perd el seu 'poder' futbolístic... De poca ment peró bon cor té unes germanes víbores que se n'aprofiten i una organització que el vol clonar. Comença la peli tipus 'biopic d'estrella de la pilota' (els paral·lelismes amb Cristiano Ronaldo són més que evidents) i acaba com una oda al transgènere. Cómica, fresca, diferent.

Valoració: 7

2001 DESTELLOS EN LA OSCURIDAD (2018)
Imatge relacionadaDocumental d'animació de 20 minuts que recrea l'entrevista a Stanley Kubrick que publicá Playboy l'any 1968 per parlar del seu nou film: '2001: una odissea a l' espai'. No hi ha registre visual d'aquella conversa i aquest film el fa reviure digitalment. Material encertat com a complement a '2001:...' ja que el director dóna claus per entendre el film que no ha entès ningú.
Valoració: 8






2001: ODISEA DEL ESPACIO (1968)
Resultat d'imatges de film 2001 odisea del espacio
Vale que el director del Festival sigui un fan absolut del sr. Kubrick (per a mi, compte!, vaig a dir una heretgia:- el director més sobrevalorat de la História del Cine) peró que aquesta sigui la peli de Cloenda és un error de programació... La Cloenda ha de ser una altra cosa. Esperava que la revisita en pantalla gegant i 4K encengués alguna passió... Peró no, no nego la importáncia del film dins la História (i més feta l'any 1968) i les imatges icóniques com l'inici prehistóric i la famosa elipsis peró jo, amics i amigues, no hi connecto. Sorry

Valoració: 6
HIGH LIFE (2018)
Resultat d'imatges de film high lifeLa nova peli de l'autora Claire Denis arriba a Sitges amb el Premi de la Crítica del passat Festival de Donostia. El primer film de ciència-ficció de la directora que sempre s'ha mogut per terrenys realistes. Amb uns convincents Robert Pattinson (convicte aillat a l'espai) i Juliette Binoche (infermera sexi) el film ens parla d'una base flotant a l'espai on s'hi envien reclusos de la Terra en un pla de reproducció assistida... Arrenca amb un home sol amb una nadó i el film reconstrueix què va passar amb la resta de la tripulació. Film suggerent sobre la solitud, la supervivència amb algun toc sensual... Interessant

Valoració: 7,5

QUIERO COMERME TU PANCREAS (2017)
Resultat d'imatges de film quiero comerme tu pancreFilm d'animació adaptació d'un manga. Tot i lo espectacular del títol no és una peli de zombies... És una emotiva história sobre 2 adolescents: ella, pateix una malaltia i li queda poc temps de vida peró no ho ha dit a ningú; ell, un misántrop sense amics. Contraposats peró complementaris. Una bonica história d'amistat (un dramon, vamos!) amb un clar missatge: La Vida és curta... Aprofita-la!

Valoració: 6,5



SUMMER OF 84 (2018)
Resultat d'imatges de film summer of 84El trio canadenc directors de 'Turbo Kid' tornen, també, amb un homenatge als '80. Els ressons a' Una pandilla alucinante', 'Los Goonies' o 'Jóvenes ocultos' són evidents... Peró una cosa és fer un homenatge i una altra que sembli d'aquella època, sense cap aportació, sense cap nova lectura. Entretinguda, amena, peró sense innovació. Els nostálgics vuitanteros la gaudiran! 

Valoració: 5,5





ONE CUT OF THE DEAD (2018)
Imatge relacionadaDelirant i mooolt divertida peli japonesa de 'zombies', peró, sobretot, de cine dins del cine. El que comença com una peli de zombies de baix pressupost acaba com un análisi sobre la producció audiovidual. Fresca, imaginativa, trepidant, amb la única que he rigut de gust en el Festival. La nostra darrera peli del Sitges 2018, un bon final!!

Valoració: 8