dijous, 3 de gener del 2019

'STANLEY KUBRICK', EXPO AL CCCB


'Stanley Kubrick' al CCCB-BCN és una de les exposicions de l'any pel que respecta al món cinematogràfic, sens dubte. Sigueu o no fans de l'hermètic i obsessiu director nord-americà la rellevància dins de la Història del Cinema d'aquest creador mereix la visita a l'exposició que estarà oberta fins al 31/03/19.

Es va inaugurar el passat 23 d'octubre amb un concert de l'Orquestra Simfònica del Vallès interpretant peces clàssiques de la filmografia de Kubrick.

L'exposició es planteja com un recorregut cronològic per la trajectòria creativa del sr. Kubrick (1928-1999) des dels inicis fins al darrer projecte, dedicant atenció, fins i tot, a aquells projectes que no va poder desenvolupar. Des de les seves feina inicials a la revista Look com a fotógraf i els seus primers treballs cinematogràfics en el gènere documental fins arribar al seu darrer film acabat: Eyes Wide Shut (1999). A les persones que els interessi la vessant més tècnica de la producció podran veure des de càmares de mà, objectius 'inventats' per a donar resposta a les necessitats del sr. Kubrick (com l'objectiu Zeiss, per exemple, que havia de ser capaç de filmar les escenes a la llum de les espelmes a Barry Lyndon (1975)

Més 600 ítems (entre peces audiovisuals, objectes, documents dels arxius personals del director, peces vestuari, maquetes, objectius, correspondència...). Els mitòmans seguidors del sr. Kubrick podran babejar amb objectes originals com la disfressa de l'home mono de '2001...' (1968), el casc amb el 'Born to kill' de 'La chaqueta metálica' (1986) o les màscares d''Eyes Wide Shut' (1999).

Molt interessant els darrers apartats de l'exposició dedicats als projectes inacabats del director: Napoleón, Los papeles arios i Inteligencia Artificial (acabat pel seu amic Steven Spielberg).

L'exposició es mostra amb una producció d'espais i suport audiviosual impecable, incloent una peça audiovisual del sr. Manuel Huerga com a compendi vital del mestre Kubrick.

Així doncs, l'exposició és una oportunitat de conèixer els detalls de tota la producció kubrickiana (per a les persones que no la coneguin) i/o d'endinsar-se en detalls de la feina d'aquest referent indiscutibles del seté art (per a les persones que ja conegueu Kubrick).