dijous, 28 de març del 2019

TWINPALM 2019

foto de PALMFEST.

Un any més (i ja en portem 5) aquest dissabte anirem a l'Hospitalet de l'Infant al TwinPalm. Es tracta d'un festival com pocs a la demarcació de Tarragona. Abans es deia PalmFest i després es va passar a dir TwinPalm però el nivell d'exigència i programació continua en un bon lloc. En aquest festival hem pogut gaudir de Mishima, Maika Makovski, Delafé, La Bien Querida, B Movie, Anímic, The Suicide of Western Culture, Xarim Aresté.... i tants d'altres! I gaudits d'una forma propera, agradable. Estimem el TwinPalm!

Aquest any el cartell també és genial. 

EL PETIT DE CAL ERIL
Resultat d'imatges de el petit de cal erilEl sr. Joan Pons Villaró -àlies de El petit de cal Eril- és una de les veus més rellevants de la música en català amb un estil folk-rock i tocs de psicodèlia. Des de l'any 2007 que el tenim al peu del canó. Els seus temes d'aire rural -d'aquí el seu nom artístic- recollir ens treballs de títols suggestius com 'Per què es grillen les patates?' (2007) el primer treball o '... i les sargantanes al sol' (2009). L'anterior disc, La força (2016), tingué un reconeixement especial fins que arribà la proposta original de 'Δ' (sí, el títol és un triangle).

ENRIC MONTEFUSCO
Resultat d'imatges de Enric montefusco
El que fou líder de Standstill ens ha regalat força perles en solitari, el seu debut Meridiana (2016) i el disc  col·laboratiu Coros de Medianoche (2018) amb gent com El Niño de Elche, Maria Arnal, Albert Pla o Nacho Vegas. El mes que ve edita disc nou: Diagonal (2018). Abandonats ja els camins més hardcore de quan va començar va cap a terrenys més poètics i de cantautor. Per a molta gent és una dels creador més inquiets i interessants del país.

PAVVLA
Resultat d'imatges de cantant pavvlaAcaba de publicar el seu segon disc, passarà pel Festival Mil·leni i pel Primavera Sound, aquest 2019 es presenta imparable. La Paula Jornet que la seva vocació inicial fou el teatre i la interpretació (arribant a participar en  La Riera de TV3, per exemple) però tenir un pare compositor i pianista de jazz va provocar que l'entorn musical l'acollís. Es va formar musicalment, fins i tot, a Brighton on va escriure el seu primer treball discogràfic: Creatures (2016), amb el que va presentar-lo per mitja Europa. 

ESPALDAMACETA
Resultat d'imatges de espaldamaceta


José Juan González -o Espaldamaceta- és un cantautor 'clàssic' amb aires de Silvio Rodríguez, però també de Thom Yorke o Jeff Buckley. Ja porta una bona trajectòria a nivell discogràfica. I la seva és una proposta creativa i inquieta.





SLOWFLAMES
Resultat d'imatges de slowflamesL'any passat, aquest grup de Barcelona, van editar el seu darrer treball -Beyond the Sadness-. Bona mostra de rock alternatiu carregat de transcendència i on les seves lletres van del dolor i la desesperació a la por i el neguit . Aquest és el seu primer treball però no són nous en el món musical, van sorgir de la desaparició de Far From Equilibrium, el nom de l'anterior banda de les ànimes d'Slowflames.

foto de PALMFEST.