dimarts, 28 de maig del 2019

PESCANT SERIES DE TV (31): THE TERROR


Resultat d'imatges de the terror serie 2018Feia temps que no 'pescàvem' sèries i com a novetat, aquest cop, us en parlo en coneixement de causa: l'he finalitzat abans d'escriure això.

The Terror d'AMC i produïda per Ridley Scott la podem veure Amazon Prime Video. Es tracta d'una primera temporada de 10 capítols de 60 minuts per capítol. Dirigida per Edward Berger (que també ho fou de Patrick Melrose, per exemple). 

Es tracta d'un d'aquelles sèries suposadament històriques però que es creuen amb d'altres gèneres, en aquest cas, amb el terror. És la història real de dos vaixells a mitjans del segle XIX que van desaparèixer quan exploraven l'àrtic. La seva missió era explorar el pas de Canadà al pol nord. Hi van anar més de 130 tripulants proveïts amb menjar per a més de 3 anys... van quedar atrapats al gel i ningú sap què va passar amb ells. Sembla ser que al 2014 van trobar un dels dos vaixells que no va ajudar massa a aclarir què els succeïr.

La sèrie agafa aquests fets 'reals' per a portar-los al terreny del thriller i el fantàstic. Des del minut 1 som conscients que els tripulants del vaixell caminen cap al final, una ambient de desànim, de desesperança impregna cada una de les situacions amb lleugers tocs de fantàstic i morts contundents. Diverses línies argumentals s'entrecreuen:atacs d'animals salvatges, història homosexual, motins... aportant-nos informació adicional amb encertats flashbacks. Però allò més important és l'atmòsfera i la capacitat d'empetitir l'ésser humà davant de la immensitat dels elements naturals. 

Sèrie que es cou a foc lent i que ens va dosificant la informació poc a poc fins a un final que no per esperable resulta convincent.

Ja està confirmada la segona temporada, en la que ens explicaran una altra història, aquest cop ambientada a la II Guerra Mundial. L'esperem !!!

Resultat d'imatges de the terror serie 2018